Megtartotta 24. ülését a képviselő-testület

2015.03.09.
 

Nem drágul az építkezési terület rendezése utáni járulék a magyarkanizsai község területén. Egyebek mellett erről is döntöttek a képviselők a március 6-i, sorrendben 24. rendes ülésen.

Az építési terület rendezése utáni járulék meghatározására törvény kötelezi az önkormányzatot, amely a terület kommunális és infrastrukturális ellátottságának függvényében, a tavalyi szinthez igazította az illeték nagyságát meghatározó szorzószámokat, így a járulék nem növekedett. Az építtető 36 havi részletben is törlesztheti azt, de ha egyben kifizeti, további kedvezményekre számíthat.

A képviselők elfogadták a Regionális Hulladéktároló Kft. idei üzletviteli programját, amelyet annak igazgatója, Kikity Andrea terjesztett elő. A program szerint a Hulladéktároló 2017. január 28-áig készül el, jövőre pedig megkezdődik a három, közöttük a magyarkanizsai átrakóállomás és hulladékudvar építése is. Elfogadták még a sporttevékenységek költségvetési pénzeléséről szóló rendeletjavaslatot. A rendkívüli helyzetek községi törzskara és a Községi Szociális Központ munka-, illetve ügyviteli programja, továbbá a Településrendezési Közvállalat idei üzletviteli programjának módosítása is zöld fényt kapott. A képviselők saját kérésére felmentették tisztségéből Fejsztámer Róbertet, a Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ igazgatóját, helyére megbízott igazgatóként egyéves időtartamra Molnár Makai Krisztina okleveles agrármérnök, a központ eddigi szakmunkatársa került.

 

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2636/vajdasag_magyarkanizsa/123468/Nem-n%C3%B6vekszik-a-j%C3%A1rul%C3%A9k.htm

https://www.youtube.com/watch?v=ZNVErxa1sPI

https://www.magyarszo.rs/hu/2639/vajdasag_magyarkanizsa/123627/Kanizs%C3%A1n-lesz-az-egyik-%C3%A1trak%C3%B3%C3%A1llom%C3%A1s.htm


A KKT 24. ülése: Nem drágul az építkezési terület rendezése utáni járulék