A NIS 2015-ben is támogatja Magyarkanizsát

2015.02.04.
 

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat ,,Együtt a közösségért” címmel 2015. február 3-án együttműködési szerződést kötött Magyarkanizsa önkormányzatával arról az 5 millió dinárról, mely összegre nemkormányzati szervezetek és polgári csoportosulások pályázhatnak sport, tudományos, környezet- és szociális védelmi projektumaik kivitelezéséhez.

A NIS 2009-ben kezdett segítséget nyújtani azoknak a helyi önkormányzatoknak, melyek területén tevékenységet folytat és amelyekben gazdasági érdekeltsége van.

A támogatási összegek odaítélése 2013 óta teljes egészében nyilvános pályázatok útján történik. Így a megszokott eljárás szerint az együttműködési szerződést aláírt községek területén működő civil szervezetek, polgárok csoportjai saját önkormányzatukhoz fordulhatnak támogatásért, a beadványokat pedig az önkormányzat és a vállalat képviselőiből összeállított bizottság bírálja el.

Idén újdonságként bevezetésre kerül a lakosság véleményének meghallgatása is – mégpedig a NIS honlapján leadott elektronikus szavazatok összesítésével. Tehát mindenki szavazhat a szerinte legjobbnak, a közösség szempontjából leghasznosabbnak ítélt projektumra, a szavazatokat pedig összesítés után figyelembe veszik a pénzösszegek odaítélésekor.


http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/18223/Magyarkanizsa-Otmillio-dinaros-tamogatas-a-NIS-tol.html

https://www.youtube.com/watch?v=d9vnsoRW0e8

http://www.magyarszo.com/hu/2607/vajdasag_magyarkanizsa/121792/%C3%96tmilli%C3%B3-a-k%C3%B6zs%C3%A9g-civiljeinek.htm