Magyarkanizsa Község Napja

2014.10.15.
 

Pénteken, október 17-én az Oromhegyes határában lévő Csákó-halmon felavatjuk az új emléktáblát. Mint ismeretes ezen az emlékhelyen minden évben tartunk megemlékezést azzal, hogy kiragadjuk községünk egy-egy évszázadának fontos eseményét. Idén a márványtáblán az 1240-es év áll, mely azért fontos, mert a régi iratok tanúsága szerint, az akkor Knesa nevet viselő településünk a Pannonhalmi Apátság birtoka volt.

Szombaton Bánsági Ildikó és Ács Margit lesznek a vendégei az Art Café-ban az irodalmi előadói estnek.

Vasárnap megkoszorúzzuk a Halász téri emléktáblát Magyarkanizsa legrégibb pontján, majd kiállítás nyílik Baráth Ferenc műveiből a galériában. Ezt követően pedig a Szabadkai Filharmónia koncertje kezdődik a Művészetek Házában.

Hétfőn pedig, október 20-án a képviselő-testület díszülésével és a nyilvános elismerések átadásával zárul a rendezvénysorozat. Díszpolgári címet kap Baráth Ferenc, Budapesten élő magyarkanizsai születésű festőművész. A Pro Urbe-díjat Kocsis Kornél érdemelte ki aktív közösségi szerepvállalásával. Köszönőlevélben pedig Kormányos Kávai Lívia, oromi nyugalmazott tanárnő; Kávai Anna, művelődési életünk aktív szereplője és az Agrokanizsa civil szerevzet részesül.