A szállodai kapacitásai növelését tervezi Magyarkanizsa

2024.05.23.
 

Ismét egyre több a turista Magyarkanizsán. Csupán egy-két napot töltenek ugyan a városban, de Velibor Vranić, a Kanizsa Turizmus Kft. igazgatója büszkén számolhatott be arról, hogy ismét rekordszinten van az éjszakázások száma az Art Garni Hotelben. Folyamatosak a beruházások a szállodában a minőségi szolgáltatások biztosítása érdekében. Most például egy professzionális mosószobát hoztak létre. A beruházást megtekintette Fejsztámer Róbert polgármester is. 
A tavalyi év kapcsán 3607 éjszakázásról tudunk beszámolni 1800 érkezéssel, tehát vendégeink átlagban két éjszakát töltenek nálunk, ismertette az adatokat Velibor Vranić igazgató. 
- Klasszikus városi szálloda vagyunk, egy-két, esetleg három napot töltenek itt a turisták, s utána utaznak tovább. 70 százalékuk külföldi, akik nemcsak Európából érkeznek, hanem az egész világból. Sokan a különféle magyarkanizsai rendezvényekre érkeznek, de vannak, akik a zsúfolt határ miatt töltik nálunk az éjszakát, hogy megpihenjenek. Fent vagyunk a Bookingon lassan 11 éve, egyébként 12 éve működik a szálloda. 
Az idei nyári időszakra is vannak már szobafoglalásaik, köszönve például annak, hogy Bicskei Zoltán forgatja majd az új filmjét, s a stábtagok egy része a szállodában lesz majd elhelyezve, közölte az igazgató, aki beszámolt arról is, hogy professzionális mosószoba létesült a magyarkanizsai Art Garni Hotelben. A beruházás összértéke 1,6 millió dinár. Községi támogatással vásároltak mosógépet és vasalógépet, illetve szárítógépet a szálloda számára. A mosás minősége is javul a beruházás által, illetve gyorsabb is lesz az egész folyamat, ismertette Velibor Vranić. 
Fejsztámer Róbert polgármester örömét fejezte ki, hogy lehetősége volt Magyarkanizsának 12 évvel ezelőtt a szállodába történő beruházásra. 
- A hotel jól működik és minden évben igyekszik picit megújulni pályázatok révén vagy közös beruházások útján. Azért fontos ez, mert azok, akik ide jönnek, vagy egy stabil, megfelelő szintű és minőségű szolgáltatást szeretnének, vagy pont a megújuló tartalmak miatt látogatnak ide, hogy megnézzék, mit is nyújt a szálloda. Az objektum olyan lehetősége a magyarkanizsai idegenforgalomnak, amire az önkormányzat tud támaszkodni, másrészről pedig folyamatosan foglalkozni kell vele – fogalmazott a polgármester. 
Sajnos a kapacitások kicsik, a szálloda nem tud egy egész busznyi turistát fogadni, maximum 30 fős a befogadóképessége, de dolgozik azon az önkormányzat, hogy e hotel mellé felépüljön egy nagyobb kapacitású wellness szálloda is az elkövetkező időszakban, mondta a sajtó munkatársainak Fejsztámer Róbert. 
- Amikor ez megvalósul, akkor végre meglesz a gerince Magyarkanizsa idegenforgalmának, amire rá lehet fűzni mindazokat a szolgáltatásokat, amelyek nagyjából 80 százalékban már most is léteznek, hiszen lehet csónakázni, kerékpárt bérelni. Van falusi turizmus is, rendezvényturizmus, ki tudunk menni a falvainkba rendezvény-, épület-, intézmény- és szolgáltatáslátogatásra. Úgy gondolom, hogy maga az idegenforgalom szerkezete jól fel van építve, a hiányzó láncszem egy nagykapacitású szálloda - mutatott rá Fejsztámer Róbert. 
A polgármester szerint az is jó, hogy magában a szállodaiparban 12 éves tapasztalattal rendelkezik az önkormányzat, s az ágazatban dolgozó emberek is, tehát ha egyszer belekezdenek majd egy ilyen beruházásba, meglesz az a tudás, amely sikerre tudja majd vinni az elkövetkező időszak egyik legnagyobb beruházását. 
A magyarkanizsai Art Garni Hotel épületében működik egyébként az Art Café is, ahová a turisták mellett a helybeliek is szívesen járnak magas szintű szolgáltatásaik miatt. A kávézó 2017-ben kiérdemelte a Vajdaság legjobb kávézója címet. 


Bővebben: 

 


A szállodai kapacitásai növelését tervezi Magyarkanizsa

Az egyediség fellegvára

Várják a turistákat Magyarkanizsán!




Fotóalbum Puskás Károly