Újra működik a Fészek napközi

2014.10.01.
  

A hátrányos helyzetben és mélyszegénységben élő családok gyermekeit, illetve a családi erőszaknak kitett gyermekeket befogadó napközis foglalkoztatót kilenc hónapos szünet után indította újra a Szociális Központ. A 2009 óta működő, igen sikeres napközis programot a tavalyi év végén a közszférában bevezetett állami létszámstopp miatt kellett ideiglenesen leállítani, mivel önálló projektként az önkormányzat nem vállalhatta tovább az ott foglalkoztatottak fizetéseinek lefedését. Jelenleg december 15-ig biztosítottak működésének feltételei a Tartományi Egészségügyi, Szociálpolitikai és Népesedéspolitikai Titkárság, a községi önkormányzat és a Roma Inklúziós Központ támogatásával. 
A Fészek napköziben jelenleg 30, a község több településéről bejáró általános iskolás gyerekkel három nevelő foglalkozik, iskolai beosztásuktól függően a tanítás előtt vagy a tanítás után. A tanulók a foglalkozások idején uzsonnát is kapnak. 
A magyarkanizsai önkormányzat és a Községi Szociális Központ jelenleg is azon fáradozik, hogy a szépen berendezett Fészek napközi munkájához, amelyben egy varróműhely is működik, 2015-re is biztosítsa a szükséges pénzforrásokat, hogy az a rászoruló gyermekek érdekében folyamatossá váljon.

Bővebben:


http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/17726/Magarknizsa-Ujra-mukodik-a-Feszek-napkozi-.html

https://www.youtube.com/watch?v=RgNWS_9MVMw&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q

http://www.magyarszo.com/hu/2486/vajdasag_magyarkanizsa/116880/Decemberig-%C3%BAjra-van-F%C3%A9szek-napk%C3%B6zi.htm




A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök