Küzdjön, mint egy nő! – mellrákszűrés, megelőző vizsgálat

2024.02.20.
 

Mivel a rákos megbetegedések közül a nők körében a mellrák fordul elő a leggyakrabban, ezért nagyon fontos, hogy a 40 év feletti nők – az alapvető prevenció keretében – részt vegyenek mammográfiai vizsgálaton. Erre a szűrővizsgálatra most várakozás nélkül, akár egészségügyi biztosítás nélkül is lehetőség adódik már második alkalommal a magyarkanizsai Egészségházban.
A Tartományi Egészségügyi Titkárság és a magyarkanizsai önkormányzat támogatásával 2024. február 19-től (mindaddig, míg igény mutatkozik rá) ingyenes megelőző mellrákszűrés lesz elérhető a magyarkanizsai Egészségházban: Magyarkanizsán és Horgoson. 
A mammográfiai vizsgálatot mobil készüléken végzik a Vajdasági Klinikai Központ szakemberei. Az eljárás gyors és egyszerű. A felvételek már a vizsgálat napján a központba kerülnek, ahonnan feldolgozás után, de legkésőbb 2 napon belül jelzik mind a páciensnek, mind az egészségháznak, ha további vizsgálatokra van szükség. Ebben az esetben is soron kívül és várakozás nélkül biztosítják az ellátást.
Bejelentkezni a következő telefonszámon lehet 9.00 és 11.00 óra között munkanapokon: 062/789-492 (Egészségház, Magyarkanizsa) 
A jelentkezéshez a következő adatokra van szükség:
- Név és vezetéknév
- Születési dátum
- Telefonszám
- Utca, házszám
- Helység 
A bejelentkezett érdeklődőket az egészségház telefonon értesíti a vizsgálat időpontjáról!
Előzzék meg a mellrákot, tegyenek saját egészségükért!