Nagy Szebasztián kapja a Pro Urbe-díjat Magyarkanizsán

2023.09.29.
 

A költségvetés módosításáról, a községi elismerések adományozásáról is döntöttek a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület ülésén. A KKT több intézmény éves programját és pénzügyi tervét is elfogadták.
23 napirendi pontot vitattak meg a képviselők. Az ülésen az idei községi díjak odaítéléséről is döntöttek, hiszen minden év októberében elismeréssel jutalmazzák azokat a községbeli polgárokat, egyesületeket, akik sokat tettek a közösségért, illetve öregbítik a község hírnevét. A község legrangosabb elismerésében, a Pro Urbe-díjban az idén Nagy Szebasztián világbajnok birkózó részesül.
Beharović Ervin, az SZHP frakcióvezetője elmondta: „Ennek a jelentős döntésnek a keretében adományozzuk a Pro Urbe-díjat, valamint három elismerő oklevelet és három elismerő plakettet, a Juventus Pro Urbe-díjjal. Ez a gesztus egyértelműen kifejezi, hogy mennyire értékeljük a legjobb sportolóinkat, művészeinket és más fontos közéleti személyeket, akik fáradhatatlanul elősegítik községünk fejlődését.”
Az ülés továbbá határozat született a magyarkanizsai községi költségvetés első félévi teljesüléséről szóló beszámoló elfogadásáról is.
Pletikoszity Tibor, a VMSZ frakcióvezetője a következőkről számolt be: „Ebben az időszakban a bevétel 526 millió dinár volt ami 43%-os megvalósulást jelent a kiadás pedig 510 millió dinár ami 39%-nal felel meg. A bevétel legnagyobb részét az adóbevételek, a tartományi és állami szintről jövő átutalások, valamint a vagyonból származó jövedelem képezik mint amilyen a kőolajjárulék, vagyis a naftarenta. A kiadási oldalon meg kell említeni a működési kiadásokat és támogatásokat az oktatás, a kultúra, a sport, az egészségügy, a szociális védelem és a mezőgazdaság terén.”
Az ülésen intézmények éves programját és pénzügyi tervét is elfogadták, valamint iskolaszéki tagok felmentéséről és kinevezéséről is döntöttek a képviselők.
Bővebben:

 


Nagy Szebasztián kapja a Pro Urbe-díjat Magyarkanizsán

Megvannak az idei kitüntetettek

Ülésezett a magyarkanizsai községi képviselő-testület
Fotó: Puskás Károly