Az Európai Mobilitási Hét eseményei Magyarkanizsán

2014.09.12.
  

Szeptember 20-án, szombaton a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény megszervezi a Guruló Gyöngyszemeink elnevezésű családi napját – idén mindhárom magyarkanizsai óvoda bekapcsolásával.

Szeptember 21-én a magyarkanizsai kerékpárosok bekapcsolódnak a zentai felvonulásba – ők vasárnap 9.00 órakor a középiskola elől szervezetten indulnak Zentára.

Szeptember 22-én, hétfőn pedig AUTÓMENTES NAP lesz, mely a Mobilitási Hét zárórendezvénye. Ezen a napon a szervezők (az önkormányzat, az oktatási intézmények és civil szervezetek) arra kérik az autósokat, hagyják otthon járműveiket, helyette sétáljanak, kerékpározzanak vagy használják a tömegközlekedési eszközöket.

10.00 órától a városháza előtti parkban kerékpáros ügyességi bemutatót tart Cseh Martin, ugyanitt ingyenesen ki lehet próbálni a bringó hintókat, valamint a Beszédes József középiskola által készített elektromobilt. Az óvodások és az iskolások számára a parkban foglalkozások lesznek.

A középiskola előtt 11.00 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik a kerékpáros felvonulás Magyarkanizsa utcáin, melyre a szervezők mindenkit szeretettel várnak – a részvétel természetesen ingyenes.


http://www.magyarszo.com/hu/2464/vajdasag_magyarkanizsa/115893/Aut%C3%B3mentes-nap-Magyarkanizs%C3%A1n.htm


Az Autómentes Nap plakátja

Az útvonalak térképe

Cikk az Új Kanizsai Újságban

Cikk az Új Kanizsai Újságban