Tartományi támogatás elektronikus rendszerre

2014.09.09.
 

Magyarkanizsa pályázata is támogatásban részesült a tartományi régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkárság pályázatán. Branislav Bugarski tartományi titkár szeptember 5-én 28 vajdasági önkormányzat képviselőjével írt alá társfinanszírozásról szóló szerződést a helyi önkormányzatok intézményi hátterének a fejlesztésére és igazgatási egységeinek a felszerelésére. A pályázatra a tartományi titkárság 47 millió dinárt különített el. A pályázaton a következő helyi önkormányzatok szerepeltek sikeresen: Begaszentgyörgy, Zichyfalva, Szécsány, Petrőc, Csóka, Antalfalva, Magyarcsernye, Fehértemplom, Ópáva, Kevevára, Temerin, Szávaszentdemeter, Törökkanizsa, Ópázova, Nagybecskerek, Törökbecse, Kúla, Inđija, Kishegyes, Apatin, Topolya, Hódság, Ada, Zombor, Magyarkanizsa, Szabadka, Pancsova és Zenta.

– Községünk 1,8 millió dinár összértékű projektummal pályázott a titkárságnál. A projektum célja egy integrált rendszer kiépítése, amely a község képviselő testületének a munkáját fogja segíteni. A rendszer lehetővé teszi az elektronikus szavazatszedést, illetve az ülések elektronikus úton történő követését. A mostani projekt az első lépése egy mindent felölelő elektronikus rendszer kiépítése felé, amelyben elektronikus úton történne a dokumentáció csere úgy a képviselő testületben, mint a községi tanács tagjai között – magyarázta Huzsvár Ervin, Magyarkanizsa polgármestere helyettese.

 

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2454/gazdasag/115516/Negyvenh%C3%A9t-milli%C3%B3-din%C3%A1r-a-helyi-%C3%B6nkorm%C3%A1nyzatoknak.htm

https://www.youtube.com/watch?v=8_Wqw61VKd0&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q


Korszerűsödik a képviselő-testületi munka - Új Kanizsai Újság