A vagyonadó harmadik részlete

2023.08.03.
  

Értesítjük Magyarkanizsa község polgárait, hogy a 2023-as évre vonatkozó vagyonadó harmadik részletének befizetési határideje 2023. augusztus 15-én jár le. 
A befizetés a 2022-es év végén kiküldött szerb nyelvű végzés szerint történik.
A fizetési kód (šifra plaćanja) 153, ha készpénzzel történik a befizetés. Ha az e-bank rendszeren keresztül törlesztik a részletet, akkor a fizetési kód 253.
A 2022-es szerb nyelvű vagyonadói végzésen megtalálhatóak a negyedévekre lebontott fizetendő összegek, illetve a számla száma, amire utalni kell, illetve az adóköteles személy hivatkozási száma (poziv na broj).
A polgárok befizethetik az összeget az önkormányzat ügyfélfogadó irodájában (bankkártyával), posta vagy bankok tolóablakainál, illetve a Kincstári Igazgatóság fiókjában (Trezor) azon befizetési mintát követve, amit a végzéssel együtt kaptak meg. A mintára csupán a befizetendő összeget kell ráírni.

Értesítjük a polgárokat, hogy az Adóeljárási és adóadminisztrációs törvény 22-es szakasza szerint az elhunytak kötelezettségeit az örökösök törlesztik a megöröklött tulajdonrész arányában akkor, amikor az örökséget elfogadják. Kérjük az örökösöket, hogy törlesszék az elhunyt hozzátartozóik adósságait, ellenkező esetben az elhunyt adósságát a főosztályunk átkönyveli az örökösökre a megöröklött tulajdonrész arányában.

Helyi adóigazgatási főosztály