Húsz művelődési szervezet részesült önkormányzati támogatásban

2023.06.27.
 

20 művelődéssel foglalkozó szervezet kapott támogatást Magyarkanizsa községben. Ebben a pályázati körben 3 millió 600 ezer dinárt biztosított a helyi vezetés erre a célra.  
A 30 tagot számláló magyarkanizsai Levendula Népi Kézműves Műhely is a nyertes pályázók között van. Takács József, a Műhely elnöke elmondta: "Mi jelenleg Magyarkanizsa községtől 160 ezer dinár támogatást kaptunk, működésre, ami nagy segítség a számunkra, hiszen a különböző alkalmakra, mint zenekari kíséret vagy néptánc oktatásra szükséges költségekre és népviseletekre, a Csoóri Sándor Alap, ami legnagyobb segítségünkre van." 
A község mind a 13 településén működik valamilyen formában művelődéssel foglalkozó szervezet, az önkormányzat célja pedig, hogy ezeket a szervezeteket minden évben több módon tudja támogatni. 
Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere elmondta: "Legtöbb esetben ez valamilyen programnak a megvalósítása, hogy ha ez nem központi program, mert ha az, akkor azokat egy külön költségvetésbe kezeljük, tehát arra még plusz támogatást kapnak. Ezek inkább az ő helyi szintű programjaik, a mindennapi működési költségeik és egyáltalán azoknak a költségeknek a fedezése, ami által el tudnak jutni más rendezvényekre vagy más falvakba." 
Az önkormányzat az idei évben több civilszervezeti, művelődési támogatást is biztosított már Magyarkanizsa község területén, terveik szerint a jövő évtől lesznek újra hasonló támogatási lehetőségek. 

 


Magyarkanizsa község: 20 művelődési szervezet részesült önkormányzati támogatásban

Magyarkanizsa sokat ad a kultúrára




Fotó: Puskás Károly