Robogóra fel!

2023.07.03.
 

Magyarkanizsa önkormányzata harmadik éve biztosítja a jól tanuló diákoknak azt a nyári kikapcsolódást, amelyben kipróbálhatják a vízi kalandokat. Az idén július 1-én, szombaton délután egymás után érkeztek a magyarkanizsai strandmólóhoz az iskolások, akiket szüleik kísértek el, hogy biztonságosan próbálhassák ki a vízirobogókat. A nap folyamán egymást váltották a gyerekek, akiknek kipirult arca mutatta, hogy a nem mindennapi kaland igazi öröm volt. Ez is volt a cél, ugyanakkor megmutatni a megajándékozott tanulóknak, hogy hogyan kell a környezetet tiszteletben tartva szórakozni. 
Az önkormányzat munkatársai is jelen voltak a szakemberek mellett, akik a gyerekeket robogózni tanították. Lackó Róbert, a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy a céljuk az akcióval az volt, hogy a jó tanulókat megjutalmazzák, továbbá, hogy megmutassák nekik a természeti szépségeinkkel való harmonikus együttélést. 
– Harmadik éve szervezzük meg a motojet tanfolyamot, főleg az iskolában jobban teljesítő diákok számára, ők kapnak elsőként részvételi jogot. Később, ha marad idő, bárki, akár felnőttek is kipróbálhatják. Ez úgy látom, egy hatalmas élmény, nem csak nekik, hanem nekünk is, hisz a gyermeki öröm a legnagyobb – mondta Lackó Róbert. 
Az önkormányzat háromszázezer dinárt biztosított arra, hogy a gyerekek kipróbálják a vizirobogózást Magyarkanizsán. 

 


Robogóra fel!