Kreatív Európa Program – projekt-előkészítés

2023.06.13.
 

A Desk Creative Europe Serbia szervezésében, Magyarkanizsa önkormányzatával együttműködve június 12. és 15. között kerül megrendezésre a „Kreatív Európa Program – projekt-előkészítés” elnevezésű szeminárium Magyarkanizsán (a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ és az Art garni hotel helyiségeiben). Szerbia területéről nyilvános felhívás útján 21 intézmény és szervezet 21 képviselőjét választották ki a szervezők résztvevőnek.
A felhívást egyébként minden olyan kulturális intézmény és szervezet, valamint filmfesztivál megkapta, amely a Kreatív Európa Programban való részvételt tervezi, függetlenül attól, hogy részt vettek-e már nemzetközi együttműködési projektekben vagy csak tervezik a nemzetközi tevékenységüket.
A szeminárium célja a Kreatív Európa Programra pályázó projektek minőségének és előkészítésének fejlesztése, a szerbiai intézmények és szervezetek programozási és szervezési kapacitásának emelése, valamint a kultúra és az audiovizuális tér demetropolizációjának elősegítése. Szintén a szeminárium célja, hogy elősegítse a kommunikációt, az együttműködést és a tapasztalatcserét a Szerbia különböző városaiban tevékenykedő intézmények és szervezetek képviselői között.