Értesítés Magyarkanizsa aratói számára

2023.06.01.
 

Az idén is, mint minden évben, tűzvédelmi szempontú műszaki vizsgán kell átesnie minden arató-cséplőnek, gabonát és szalmát szállító, valamint préssel dolgozó traktornak, amely vizsgáztatást a községi Tűzoltószövetség mezőgazdasági gépeket vizsgáztató bizottsága fogja végezni minden faluban. A műszaki vizsgáztatás már június elején megkezdődik a következő beosztásban: 
Június 5-én, hétfőn Völgyesen kezdődik a vizsgáztatás, reggel 8.00-kor a tejátvevő állomásnál, majd Oromon folytatódik 9.00-kor a vásártéren, 10.00-kor az óvodánál és 11.00-kor a velebiti úton, a Mélykúti-ház előtt.
Június 6-án, kedden Tóthfaluban lesz a vizsgáztatás a Kultúrotthon előtt 8.00-tól, majd folytatja a bizottság Velebiten 10.00-től a helybeli szövetkezet előtti téren.
Június 7-én, szerdán Oromhegyesen kerül sor az ellenőrzésre, reggel 8.00 órától a jószágrakodónál, majd 9.30 órakor folytatódik a vásártéren.
Június 8-án, csütörtökön Magyarkanizsán, a vásártéren 8.00-kor kezdődik az ellenőrzés, Adorjánon folytatódik 10.00 órai kezdettel a paprikalerakó téren, a NIS Naftagas mellett.
Június 9-én, pénteken Martonoson kerül sor a vizsgáztatásra, reggel 8.00-kor a focipályánál, majd Kishomokon folytatódik 10.00 órától a tejfelvásárló helyen. 
Június 12-én, hétfőn Kispiacon lesz a vizsgáztatás a vásártérnél 8.00 órai kezdettel, majd folytatja a bizottság a silónál 9.00 órától.
Június 13-án, kedden Horgoson kerül sor az ellenőrzésre, reggel 8.00-kor a horgosi Helyi Közösség udvarában, a Vasút utcában.
Június 14-én és 15-én szerdán és csütörtökön pótnapot tart a bizottság, amikor az indokolt okokból vizsgáztatásról távolmaradt géptulajdonosokat keresik föl.
Ha valaki a gépet nem tudja a megadott helyszínekre hajtani, azt jelentse a megadott helyszíneken vagy a vizsgáztatást végző bizottság 063/554-996-os telefonszámán munkanapokon 8.00-tól 14.00 óráig.
A vizsgához, egyéb előírások mellett, kötelező minden kombájnnál a 9 kilogrammos hitelesített tűzoltó készülék, ásó, lapát, szikrafogó és elsősegélydoboz, míg a traktoroknál a 2 vagy 3 kilogrammos hitelesített tűzoltó készülék és szikrafogó. Emellett az akkumulátorokat és egyéb elektromos vezetékeket szigetelőanyaggal kell borítani. 
A tűzoltókészülékek hitelesítését Magyarkanizsán szervezetten végzik minden nap 7.00 és 14.00 óra között a tűzoltólaktanyában (Karađorđeva 31).
A vizsgáztatási díjszabás összegét – kombájn után 2200,00 dinárt, traktor után 1200,00 dinárt – a helyszínen kell kifizetni.
Az idei évben is a tűzvédelmi felügyelők szigorú és gyakori ellenőrzésére lehet számítani kint az utakon és a földeken és magasak a büntetések is, ha olyan gépet találnak, amelyik nem esett át az ellenőrzésen.

A Községi Tűzoltó Szövetség
mezőgazdasági gépeket vizsgáztató bizottsága