Támogatási csomag a nemi egyenjogúság kiterjesztéséhez

2023.03.08.
 

Magyarkanizsa község eredményesen vett részt a Városok és Községek Állandó Konferenciájának pályázatán a Fenntartható és inkluzív szolgáltatások helyi szinten elnevezésű projekt keretében és szakmai támogatást nyert a nemi egyenjogúság megvalósítását irányzó témakörben.


Március 7-én Magyarkanizsán megtartották az első munka jellegű találkozót, amelyen részt vettek a VKÁK képviselői, akik az elkövetkező időszakban szakmai segítséget fognak nyújtani a községnek a soron következő lépések megtételéhez, illetve azokhoz az aktivitásokhoz, amelyek elősegítik a nemi egyenjogúság terén a helyi mechanizmusok fejlesztését.


A projektum célja, hogy megteremtse a feltételeit annak, hogy a városok és községek hatékonyabbak legyenek az inkluzív és minőségi szolgáltatások nyújtásában a nemi egyenlőség elveit, a fenntarthatóságot is szem előtt tartva, s hogy mindez az emberi jogokon alapuljon, s tényekkel legyen alátámasztva.


Az elkövetkező egyéves periódusban ezen szolgáltatások színvonalának emelésén, s fejlesztésén Magyarkanizsa község nemi egyenjogúsági bizottságának a munkatestülete fog dolgozni.