Légtiszító berendezések a helyi közösségek részére

2023.02.17.

Tavaly októberben a magyarkanizsai önkormányzat a szociális és az egészségügyi intézményeket ajándékozta meg légtisztító berendezésekkel. Ezúttal folytatódott az akció és egymillió dinár értékben újabb beruházásra került sor. Az önkormányzat képviselői nyolc darab, a legmodernebb levegőtisztítót osztott ki a községbeli helyi közösségek képviselőinek. Az eseményen a helyi közösségek képviselői át is vették a berendezéseket és ők maguk dönthetik el, hogy a falvak mely intézményeiben helyezik el azokat.
Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere üdvözölte a jelenlevőket és elmondta, nagy örömére szolgál, hogy tudnak tenni a polgárok egészsége érdekében.
– Tavaly októberben a szociális és az egészségügyi intézmények kaptak berendezéseket, most pedig községünk helyi közösségeibe kerülnek. A későbbiekben ők maguk döntik el, hogy melyek a falvak legforgalmasabb helyiségei, ahol jó szolgálatot tehetnek a berendezések. Bízunk abban, hogy az elmúlt időszak nem tér vissza és nem lesz járvány, de ettől függetlenül is hasznát veszik majd a berendezéseknek.
Zoran Tomin, a magyarkanizsai önkormányzat környezetvédelemmel megbízott tanácstagja úgyszintén örömét fejezte ki a berendezések szétosztása kapcsán:
– A legmodernebb légtisztítókról van szó, amelyek nagyon jó szolgálatot tesznek majd a falvakban. Számunkra nagyon fontos a polgáraink egészsége, ezért ilyen célokra is költenünk kell – mondta a tanácstag.
A magyarkanizsai községhez tartozó települések, helyi közösségek képviselői kedden délelőtt átvették és haza is szállították a légtisztító berendezéseket, melyeket a napokban már el is helyeznek azokban az épületekben, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.
Horváth Gergely, Martonos HK elnöke elmondta:
- Martonoson a legkisebbekhez, az óvodába fog kerülni. A kapacitása elbírja az itteni alkalmazást. A gyerekeknek sok betegséggel, vírussal meg kell küzdeniük, így reméljük, hogy ez a berendezés nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy tisztább legyen a levegő. Még egyszer köszönjük a környezetvédelmi bizottságnak a hozzájárulást, meg a községnek, hogy a falvakra is gondolt. Emellett azt is köszönjük, hogy mi dönthettük el, hogy hová is kerüljön pontosan ez a légtisztító berendezés.
Bővebben:

 


A tisztább levegőért a magyarkanizsai intézményekben

Magyarkanizsa: Légtiszító berendezések a helyi közösségek részére

A tisztább levegőért a magyarkanizsai intézményekben

A tisztább levegőért a Magyarkanizsa községbeli intézményekben
Fotó: Puskás Károly