Több pénz jut foglalkoztatásra Magyarkanizsa községben

2023.02.24.
 

Ülést tartott a magyarkanizsai községi képviselő-testület. A részleteket az ülést követően Pletikoszity Tibor a Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai önkormányzati frakcióvezetője ismertette.
- A mai ülésen 18 napirendi pontot tárgyaltunk meg. Ezek mind elfogadásra kerültek. Önkormányzatunk feladatai közé tartozik a közvilágítás fejlesztése is a községünk területén. Most egy olyan megoldásra nyílt lehetőségünk, amely a közvilágítás elavult elemeinek cseréjét és egy korszerűbb kezelési módszer bevezetését is tartalmazza. Ezért fogadtunk el egy határozatot a köz- és magánszféra partnerségére és a projekt elindítására vonatkozóan.
Rendelet született a kispiaci iskola tulajdonjogának Magyarkanizsa községre való átruházásáról. Ez azért fontos, mert lehetőséget biztosít bizonyos pályázatok benyújtására.
Határozat született a szabadkai Regionális Hulladéktároló Hulladékgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság 2023. évi üzletviteli programja jóváhagyásáról valamint költségvetési eszközök igénybevételéhez szükséges 2023. évi különprogramja jóváhagyásáról. Ki kell emelnünk, egy a község számára fontos projektet, ami a nyitott hulladékudvarok projektje és itt fontos megemlíteni, hogy a magánszemélyek, civilek bármilyen veszélyes hulladékot ide tudnak elhelyezni majd, valamint az építkezéseket nem tudjuk összehangolni az évi két lomtalanítási akcióval, tehát ezeket, az így keletkezett hulladékokat a következőkben be tudjuk majd vinni ezekbe a hulladéklerakókba.
Olyan évi terveket hagytunk jóvá, amelyek nagy jelentőségűek községünk életében. Ezek a Vöröskereszt, a Tisza menti Információs Fejlesztési Központ, Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ, Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, Községi Szociális Központ, Sportszövetség, a Rendkívüli Helyzetek Magyarkanizsai Községi Törzskara és az egészségház éves működési programja.
Elfogadtuk a községi helyi foglalkoztatási cselekvési tervet, ami alapján 4 millió dinárról 5 millió dinárra emelkedik az az összeg, amelyet a község a 4 hónapig tartó helyi foglalkoztatásra fordíthat - hangzott az ismertető.
Bővebben:

 


Több pénz jut foglalkoztatásra Magyarkanizsa községben

Ülésezett a magyarkanizsai községi képviselő-testület: Korszerűsítik a közvilágítást

Ülésezett a magyarkanizsai községi képviselő-testület




Fotó: Puskás Károly