Beiratkozás az általános iskola első osztályába

2023.02.22.
  

A Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Közigazgatási és közösügyi főosztálya Az oktatási és nevelési rendszer alapjairól szóló törvénnyel összhangban, a gyermekeknek - a 2023/24-es tanévre - az általános iskola első osztályába történő szervezett beíratása céljából, közzéteszi a következő KÖZLEMÉNYT.

Az általános iskola első osztályába való beiratkozás kötelező minden gyermek számára, aki 2016. március 1-je és 2017. február utolsó napja között született.
A gyermekek általános iskola első osztályába való beíratása a 2023/24-es tanévre 2023. április 3-tól május végéig történik.
Amennyiben a gyermek hét és fél évtől idősebb és valamilyen egészségügyi vagy egyéb okból kifolyólag nem volt beíratva az általános iskolába, lehetőség van beíratni az első vagy a tudásának megfelelő évfolyamba előzetes tudásfelmérés alapján.
A gyermekek általános iskola első osztályába való beíratása 2023. április 3-tól a Magyarkanizsa község általános iskoláiban fog történni:
- a magyarkanizsai székhelyű Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában (Magyarkanizsa, Zimonić, Martonos, Kishomok és Adorján lakott területek területén lakóhellyel rendelkező gyermekek számára)
- a horgosi székhelyű Kárász Karolina Általános Iskolában (Horgos és Kispiac lakott területek területén lakóhellyel rendelkező gyermekek számára)
- az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában (Oromhegyes, Velebit, Tóthfalu, Orom, Völgyes és Újfalu lakott területek területén lakóhellyel rendelkező gyermekek számára)
A gyermek iskolai beíratásával kapcsolatos további információkért a szülők a területileg illetékes általános iskolához fordulhatnak.

Kasza Attila,
a Közigazgatási és közösügyi főosztály vezetője, okl. jogász

 Közlemény a gyermekeknek - a 2023/24-es tanévre - az általános iskola első osztályába történő szervezett beíratásáról