Játszótereink védelmében

2023.02.17.
 

Tisztelt Polgárok, Kedves Magyarkanizsai Közösség!
Tavaly augusztusban új közösségi tér és játszótér épült a Mosztár utcában. A Gödrökben elkészült a GRUND, mely azóta is nagy népszerűségnek örvend: szívesen látogatják és használják a gyermekes családok és a fiatalok is.
Sajnálatos módon a téren – az átadó óta eltelt mindössze hat hónapban – több alkalommal történt rongálás, ami a nem rendeltetésszerű használatból fakadt. E rongálások miatt az önkormányzat idén január 6-án leszereltette és elszállíttatta azokat az elemeket, melyekben ismeretlen elkövetők kárt tettek, valamint feljelentést tett a rendőrségen köztulajdon rongálása címén. A nyomozás folyamatban van.


A község területén található játszóterek egy részén működnek térfigyelő kamerák, melyek felvételei felhasználhatóak a rendőrségi eljárásban.
Annak érdekében, hogy megakadályozzuk és a lehető legalacsonyabb szintre csökkentsük a rongálást és a csendháborítást, kérjük a lakosság együttműködését!
Az önkormányzat 4-877-442-es telefonszámán 0-24 órában lehet bejelentést tenni, amennyiben bármilyen rendháborítást, vandalizmust, rongálást tapasztalnak a Gödrökben, vagy más játszótéren a községünk területén. A telefonszámon üzenetrögzítő jelentkezik, melyet minden nap meghallgatnak az illetékesek.


Amennyiben Ön közvetlenül szemtanúja valamilyen játszótéri rendbontásnak, kérjük, hívja a rendőrséget és ott tegye meg bejelentését, hogy a hatóság mielőbb be tudjon avatkozni.

 

Kedves Polgárok, Gyerekek, Fiatalok!
A magyarkanizsai GRUND, de a község többi játszótere is a mi közösségünknek készült, a közösség minden tagjának! Ahhoz, hogy még sokáig a rendelkezésünkre álljanak, együtt kell megőriznünk is őket.
A rendeltetésszerű használat nem kérés, hanem előírás. A közterületen való fegyelmezett és felelős viselkedés elvárása mindenkire érvényes alapszabály!
A kivitelezői garancia a vandalizmusra nem vonatkozik! Ha nem vigyázunk rá közösen, hamarosan nem lesznek játszótereink!

 

Magyarkanizsa önkormányzata

 



Lakossági felhívás