Mosolytábor hetedszer

2014.09.03.
 

2007 óta minden évben megszervezi Mosolytáborát a magyarkanizsai Községi Szociális Központ. A tábornak a tóthfalusi Ifjúsági Központ ad otthont, ahol ideális feltételek mellett lehet dolgozni a gyerekekkel. Idén harmincöt hátrányos, nehéz szociális helyzetben élő gyermeknek sikerült biztosítani egyhetes, hasznos foglalkozásokkal teli táborozást. A tábort meglátogatta Csikós László, a Munkaügyi, Foglalkoztatási és Szociális Védelmi Minisztérium államtitkára, aki elmondta, hogy az illetékes minisztérium az eddigi gyakorlattól eltérően a jövőben elsősorban a civil szervezeteket próbálja ösztönözni a Mosolytáborhoz hasonló foglalkozások megszervezésére.

Kljajić Tímea, a Községi Szociális Központ igazgatója elmondta, elég sok nehézségbe ütközött az idei Mosolytábor megszervezése, de a központ mindent megtett annak érdekében, hogy ne maradjon el ez a hátrányos helyzetű gyerekek számára szinte nélkülözhetetlen táborozás.

Bővebben:


http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/17582/Tothfalu-Mosolytabor-hetedszer.html

https://www.magyarszo.rs/hu/2450/vajdasag_magyarkanizsa/115360/H%C3%A9t%C3%A9ves-a-Mosolyt%C3%A1bor-T%C3%B3thfaluban.htm

https://www.youtube.com/watch?v=2nNVJXgtZqY&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q




A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök