Adventi vásár

2022.12.02.
 

December 2-án és 3-án, (péntek-szombat) Adventi vásár lesz Magyarkanizsán a városi téren (Fő tér 3, Unidom) a magyarkanizsai önkormányzat szervezésében.

 

Készüljünk együtt az ünnepekre – kézműveseink kínálatával és hangolódó programokkal!

A hagyományos adventi hangulathoz az ünnepi kivilágításon és a feldíszített adventi házikókon túl, a téren felállított karácsonyfák, a minőségi kézműves termékek, a kicsiknek és nagyoknak szóló, karácsonyit idéző műsorok is hozzájárulnak. Mindemellett nem maradnak el a karácsonyi finomságok sem!

 

2022. december 2., péntek

16.00: A róka, a macska és a kakas – bábelőadás
Az adai Jancsi Bohóc Bábszínház társulata két bábelőadással érkezik a rendezvényre, hogy megörvendeztesse a gyermekeket.
16.30: Szerencsés Jankó – bábelőadás
17.00: Igazi ajándék!
A vásárba látogatók igazi ajándékot kapnak idén is a magyarkanizsai általános iskolások és az Alapfokú Zeneiskola vonós növendékeinek rendhagyó karácsonyi műsorának keretében:
17.30: Jazz&Roll Mini ünnepi koncert (1. rész)
A Jazz&Roll Mini tavalyi hangulatos koncertjének folytatása következik a vásár keretében – két „felvonásban”.
18.00: XII. Magyarkanizsai Mikulás-futás
A jazzes hangzásvilágú, kellemes koncert szünetében, a hagyományt folytatva mikulások lepik el a városi teret, akik futva teszik meg a kijelölt távot. Várunk mindenkit, aki szeretne futni, kocogni, de akár csak egy lazát sétálni!
18.30: Jazz&Roll Mini ünnepi koncert (2. rész)
19.00: Firestorm – tűzzsonglőrök
Látványban sem lesz hiány: az ünnepi hangulathoz tűzzsonglőrök is hozzájárulnak:

 

2022. december 3., szombat

16.15: Karácsonyi pillanatok
A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény versmondó szakosztályának verses összeállítása. (A szavalók felkészítője Ábrahám Gréta.).
16.30: Adventi Manók ügyességi versenye
Sőreg Anita idén is várja az örökmozgókat – légy TE a Legügyesebb Manó a vásárban és értékes nyereményben részesülsz!
16.30: Nagymama mesél (a téren felállított, fűtött sátorban)
Mindannyian várjuk az esztendő legcsillogóbb ünnepét. Amíg sorban nyílnak Advent ajtajai, a készülődés örömteli pillanatai jelzik, hogy milyen közel is van már a karácsony.
„A mese táltos paripájával várom az érdeklődő gyermekeket és kísérőiket, hogy egy mesehallgatásnyi időre megéljük az együttlét parányi ünnepét. Szeretettel: Mácsai Mónika”
17.00: Hangolódjunk népdalokkal, népzenével
A Sulyom tamburazenekar, a Tétova Banda és a Sendergő énekcsoport közreműködésével.
17.30: Zenés advent – koncert
A LAP együttes koncertjén karácsonyi zenék és zenei feldolgozások csendülnek fel:
17.30: Nagymama mesél – Mácsai Mónikával (a téren felállított, fűtött sátorban)
18.30: A három király álma
Nincs az a generáció, akit ne szólítana meg az ünnep, az ünnepi készülődés. Az OZ Ifjúsági drámakörének tagjai Briаn életének egy részletét dolgozták fel és mutatják be a vásár keretében:
19.00: Pásztorok, keljünk fel! – betlehemes játék
A Levendula Kézműves Műhely keretében működő Ördögcsáklya táncegyüttes révén a népi hagyományok sem maradnak ki az adventi vásár programjából:

 

Kísérőprogramok:

  • Ünnepi kirakodóvásár
  • Kézműves foglalkozás a gyermekeknek a Turisztikai Információs Irodában a Csigabiga Gyógypedagógusok Egyesületének közreműködésével
  • December 2-án, pénteken a télapó szánja várja a gyermekeket egy rövid utazásra, akik térítésmentesen ülhetnek fel a szánkóra és utazhatnak a télapóval
  • December 3-án, szombaton ingyenes arcfestés a gyermekeknek
  • A folt művészete ‒ munka közben leshetik meg az érdeklődők a helybeli Tisza Folt foltvarró csoport tagjait (a volt Wiener Städtische-biztosító helyiségében)
  • Kanizsai Karácsonyi Kukucskáló Kvíz ‒ az általános iskolások számára idén is megszervezzük a tavaly oly nagy sikerrel elindított játékot. A 2-3 fős csapatok regisztrációját mindkét napon 16.00 és 16.30 óra között várjuk a vásár területén. A csapatok kézhez kapnak egy feladatlapot, amit 18.30 óráig ki kell tölteniük, és bedobniuk a gyűjtődobozba. Ehhez azonban fel kell keresniük a megadott helyszíneket a városban és megválaszolni a kérdéseket, megfejteni a feladatokat. Akik helyesen töltik ki a kukucskáló kvízt, ajándéksorsoláson vesznek részt! Sorsolás mindkét napon 18.30 óra után a vásár területén. Játékra fel!
  • Szabadtéri Betlehem
  • Utcai söntés á la Balkan (lángos, hot-dog, forrócsoki, forralt bor, tea és más)
  • Kürtőskalács by Soma
  • Finom falatok kóstolója: kókusztekercs és diós linzer

A belépés díjtalan.