Szent István-nap Magyarkanizsán

2014.08.27.
 

Magyarkanizsán az idén is egész napos programmal készültek a szervezők a Szent István-napi ünnepségre, ahol a legkisebbektől egészen a felnőttekig mindenki megtalálhatta a neki való szórakozást. Az időjárás is kedvezett, egyedül a szombat esti táncház idejére nyíltak meg az égi csatornák, viszont a fedett színpad menedékében ez sem zavarta meg a közös táncolást.

Vasárnap délelőtt ünnepi szentmisét tartottak a pravoszláv és a katolikus templomban, a városháza előtti kisparkban pedig gyermekprogramokon vehettek részt a legkisebbek. A délután során a művelődési műsoré volt a szerep, melynek keretében az Interetno fesztivál vendégei, Macedónia és Lettország táncosai mutattak be nemzetük hagyományos táncaiból ízelítőt. A műsor végén kiosztották a legszebb kenyérnek járó díjakat, az idén a Braća pékség, a martonosi Testvériség Művelődési Egyesület és Erdélyi Leonida oromhegyesi hölgy sütötte a legszebb kenyereket a különböző kategóriákban. A színpadon Jovica Mojsilović plébános és dr. Zapletán Géza esperes megáldotta az ünnepi kenyeret, azután pedig a polgármester, dr. Bimbó Mihály vágta fel.

A kenyérszegés után cipókat osztottak szét a közönség soraiban, majd amíg az esti koncertekre előkészítették a színpadot, a Tisza Menti Fúvószenekar szórakoztatta a nagyérdeműt. Az ünnep ezúttal sem múlhatott volna el esti koncertek és tűzijáték nélkül, az idei ünnepség sztárvendége Demjén Ferenc zenész volt, valamint a szabadkai Chick Norris Band.

 

Bővebben:


http://pannonrtv.com/web/?p=149608

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/17564/Magyarkanizsa-a-het-vegen-unnepel.html

http://www.magyarszo.com/hu/2442/vajdasag_magyarkanizsa/115086/Szent-Istv%C3%A1n-nap-Magyarkanizs%C3%A1n.htm

http://pannonrtv.com/web/?p=149829

http://hetnap.rs/galeria/Demjen-Magyarkanizsan-1853.html




A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök