Népszámlálási minőségellenőrzés

2022.12.02.
 

A Köztársasági Statisztikai Intézet a 2022. december 2. és 11. közötti időszakban mintegy 20.000 háztartás véletlenszerű mintáján, 106 településen, 250 népszámlálási körzetben végez népszámlálás utáni felmérést, amelynek célja a 2022-es népszámlálás, a háztartások és a lakások összeírása során összegyűjtött adatok minőségellenőrzése.


A minőségellenőrzés során összegyűjtött adatok a számba vett személyek, háztartások és lakások számának ellenőrzését, valamint a népszámlálási űrlap egyes kérdéseire adott válaszok ellenőrzését, azaz a 2022-es népszámlálás eredményei statisztikai megbízhatóságának felmérését szolgálják.
A minőségellenőrzés időtartama alatt az állampolgárok bővebb információért hívhatják az információs központot a 0800 444 005-ös telefonszámon – reggel 8 és 20 óra között.


A népszámlálási ellenőrzés a szabadkai Statisztikai főosztály fennhatósága alá tartozó alábbi településeken, kiválasztott népszámláló körzetekben történik:

  • Apatin (Bácskertes településen),
  • Zombor (Stanišić településen és Mlaka Helyi közösségben),
  • Magyarkanizsa (Horgos településen),
  • Zenta (a Kertek Helyi közösségben) és
  • Szabadka (a Sándor és Kisradanovác Helyi közösségekben, valamint Ludas településen).

A népszámlálás utáni felmérést végző számlálók fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, és laptopok segítségével interjúk során gyűjtik az adatokat.


Kérjük a lakosságot, hogy működjenek együtt a népszámlálási ellenőrzésben dolgozó számlálókkal.

 


Köztársasági Statisztikai Hivatal