Légtisztító berendezésekkel gazdagodott több intézmény

2022.10.11.
 

Légtisztító berendezéssel gazdagodott több magyarkanizsai intézmény is a helyi önkormányzat jóvoltából október 10-én. Most első körben azoknak az intézményeknek, szervezeteknek ajándékoztak berendezést, amelyek közösségi helyiségeiben sok ember megfordul.

A helyi Szent Száva Művelődési Egyesület székházában is lesz ezentúl légtisztító berendezés, ahol szinte napi szinten több tucat ember megfordul. Vadász Kornélia az egyesület művészeti vezetője elmondta, hogy nagyon megörültek az ajándéknak: „Valóban nagyon sokan látogatják, és nagyon sokan részt vesznek az egyesület munkájában, egészen a hároméves gyerekektől a felnőttekig. Valóban nagyon jó, mert egy területen belül táncolunk, énekelünk és ez jobb lesz nekünk, hogy tisztább levegő lesz a helységben."

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester elmondta, hogy a beruházás összértéke egymillió dinár volt, amit a magyarkanizsai önkormányzat biztosított: „Bízom benne, hogy amellett, hogy hasznát fogja venni minden intézményünk, az elkövetkező időszakban is folytatni tudjuk ezeket a beruházásokat, hiszen a járvány és az elmúlt néhány év megmutatta, hogy fontos ezekkel az egészségügyi dolgokkal is foglalkoznunk."

Levegőtisztító berendezésben részesült az ügyfélfogadó központ a városháza épületében, a rendőrség, az egészségház épülete, a Szent Száva Művelődési Egyesület székháza, az Art Café, valamint a katolikus és a pravoszláv templom is.

 

Bővebben: 

 


Új légtisztító berendezéssel gazdagodott több magyarkanizsai intézmény

Tiszta levegőt a közintézményekbe!

Nyolc nagy kapacitású légtisztítót osztottak ki
Fotó: Puskás Károly