Jutalom kerékpárok a fenntartható közlekedés jegyében

2022.09.23.
 

Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához, amely minden évben szeptember 16. és 22. között kerül megrendezésre. 
A szerbiai városok és községek részvételükkel az Európai mobilitás hetének akcióiban tulajdonképpen az európai állásfoglaláshoz csatlakoznak, és kifejezik egyetértésüket a fenntartható közlekedés céljai kapcsán. Magyarkanizsán is több programmal kapcsolódnak az akcióhoz. A mai programon, amelyet a Gyógyfürdő sportcsarnokában szerveztek meg, a Vöröskereszt elsősegély-bemutatóján is részt vettek a község óvodásai, általános és középiskolás diákjai. Emellett pedig egy közlekedésbiztonsági előadást is szerveztek a fiataloknak. 
Bagány Ágnes oktatással és ifjúsággal megbízott községi tanácstag kiemelte, hogy az Európai Mobilitás Hetéhez 2002-ben csatlakozott először Magyarkanizsa, azóta pedig folyamatosan szerveznek programokat a község területén. 
Összesen 18 kerékpárt sorsoltak ki az óvodások, az általános és középiskolások, valamint az oktatási intézmények munkatársai között. A kerékpárok megvásárlását a magyarkanizsai önkormányzat támogatta.

 

Bővebben:

 


Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához

Jutalom kerékpárok a fenntartható közlekedés jegyében




Fotó: Puskás Károly