Jubilál a Kanizsai Írótábor

2022.09.08.
 

Gazdag programmal, irodalommal, zenével, képzőművészeti eseményekkel várja az érdeklődőket a jubileumi, 70. Kanizsai Írótábor, amelyet szeptember 8-a és 10-e között rendeznek meg.
Az esemény szeptember 8-án a délutáni órákban kezdődik: 16 órakor a Népkertben megkoszorúzzák az írótábor emlékművét, majd 16.30-kor lesz az ünnepi megnyitó és a koszorúzás a Városháza előtti parkban, a Dobó–Koncz-szobornál. A jubileumi írótábort Verebes Ernő, a szervezőbizottság elnöke nyitja meg.

17 órakor Itt jártamban címmel nyílik meg Mezei Erzsébet kiállítása a Dobó Tihamér Képtárban. Megnyitja Sinkovits Péter, közreműködik a Mezei-Bakos-Mezei Trió. 
17.30 órakor Fehér Ferencre, Fehér Kálmánra és Cs. Simon Istvánra emlékeznek az Art Caféban. Közreműködik: Hugyik Richárd, Lennert Móger Tímea és Antalovics Péter 
19 órától a Zentai Magyar Kamarszínház Yasmina Reza: Művészet című előadását tekinthetik meg a Művészetek Háza kisszínpadán. Rendező: Mezei Kinga 
Szeptember 9-én 9.30 és 13 óra között a Mécsvirág együttes „…én is egy sugár vagyok!“, illetve Kónya Sándor szerepel Petőfi-műsorával a községbeli általános iskolákban. 
10 órakor kezdőik az Iránytű és tájszabászat – Fáklyával egy éghető világban elnevezésű irodalmi tanácskozás az Ifjúsági Otthonban. A tanácskozást vezeti: Verebes Ernő. 
Az Art Caféban 15.00 órától a 70 éves Kanizsai Írótáborra emlékeznek dr. Várady Tibor, Jódal Rózsa, Tari István és Balogh István. A beszélgetést Bordás Győző vezeti. 
17 órától ugyanitt Lovas Ildikóval, a 70. Kanizsai Írótábor kiemelt vendégével Brenner János beszélget. 
18.15 órától Mohácsi Árpád íróval, műfordítóval, a Szófa elektronikus irodalmi folyóirat-portál szerkesztőjével Bakos András költő, író, újságíró beszélget.

19.30-tól a Hármashatár-trió koncertje lesz a Regionális Kreatív Műhely próbatermében. A zenekar tagjai: Wittek Béla – keleti húros hangszerek, Bartus János – ütőhangszerek, Verebes Ernő – klasszikus gitár. 
Szombaton, szeptember 10-én 10 órától Őrzők a strázsán - Egy kiadó, egy író címmel új kiadványait mutatja be az Art Caféban az Életjel, a Forum, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zEtna. 
11 órakor zárul az esemény az írótábor vándorkulacsának átadásával az Art Café teraszán.

 

Bővebben:

 


A hétvégén rendezik meg a 70. Kanizsai Írótábort