Értesítés a vagyonadó harmadik részletének befizetéséről

2022.08.11.
 

Értesítjük Magyarkanizsa község polgárait, hogy a 2022-es évre vonatkozó vagyonadó harmadik részletének befizetési határideje 2022 augusztus 15-én jár le. A befizetés a 2021-es év végén kiküldött szerb nyelvű végzés szerint történik.  

A fizetési kód (šifra plaćanja) 153, ha készpénzzel történik a befizetés. Ha az e-bank rendszeren keresztül törlesztik a részletet, akkor a fizetési kód 253. 

A 2021-es szerb nyelvű vagyonadói végzésen megtalálhatóak a negyedévekre lebontott fizetendő összegek, illetve a számla száma, amire utalni kell, illetve az adóköteles személy hivatkozási száma (poziv na broj).

A polgárok befizethetik az összeget a posta vagy bankok tolóablakainál, illetve a Kincstári Igazgatóság fiókjában (Trezor) azon befizetési mintát követve, amit a végzéssel együtt kaptak meg. A mintára csupán a befizetendő összeget kell ráírni. 

 

Értesítjük továbbá a polgárokat, hogy az Adóeljárási és adóadminisztrációs törvény 22-es cikkelye szerint az elhunytak kötelezettségeit az örökösök törlesztik a megöröklött tulajdonrész arányában akkor, amikor az örökséget elfogadják. Kérjük őket, hogy törlesszék az elhunyt hozzátartozóik adósságait, ellenben az elhunyt adósságát átkönyveljük az örökösre a megöröklött tulajdonrész arányában. 

Helyi Adóigazgatási Főosztály