Turisztikai és infrastruktúra-fejlesztési kérdésekről döntöttek

2022.03.24.
 

Zömében a Magyarkanizsa községbeli intézmények 2021. évi munkajelentései szerepeltek a községi képviselő-testület ülésének napirendjén. Emellett két községbeli utat összekötő részletes szabályozási terv kidolgozásáról is döntöttek a képviselők. 

A Magyarkanizsa községbeli intézmények jól teljesítettek az elmúlt évben az illetékesek szerint. A községi Vöröskereszt 100 önkéntessel dolgozott. A Szociális Védelmi Központ pedig 1951 eseten dolgozott, ebből 1749 esetet sikerült megoldani. 
Ervin Beharović, képviselő (Szerb Haladó Párt) elmondta: „Elmondhatjuk, hogy ezek az intézmények nagyon fontosak önkormányzatunk számára, hiszen bár egy kis önkormányzat vagyunk, minden egyes intézményünkről gondoskodunk, és számunkra minden rendezvény fontos. Ki kell emelnem azt is, hogy a járvány idején el voltak látva védőoltással és megfelelő orvosi felszereléssel.” 

Elfogadtak egy határozatot is, amely egy önkormányzati és egy köztársasági besorolású út összekötő részének részletes szabályozási tervének kidolgozására irányul. 

Pletikoszity Tibor, a VMSZ magyarkanizsai frakcióvezető elmondta: „Ez nagy jelentőségű két helyi közösségünk, Kispiac és Orom leendő összekötése szempontjából, ugyanis nagyban lerövidítené a távolságot a két település között. Ez pedig egyaránt hasznos a mezőgazdasági termelők, az ott lakók, illetve a jövőbeli gazdasági fejlesztések szempontjából is.” 

Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, ami egy ingatlan megvásárlását irányozza elő, idegenforgalmi céllal. Ez az ingatlan a magyarkanizsai wellness- és üdülőközpont részét képezné. 

Puskás Károly fotói 

Bővebben: 


Turisztikai és infrastruktúra-fejlesztési kérdésekről döntöttek Magyarkanizsán