Helyben versenyképesek lenni

2022.05.31.
 

IT-központot hoznak létre a magyarkanizsai Ifjúsági Otthon épületében. 

Húszmillió dináros pályázati szerződést írtak alá hétfőn, május 30-án Magyarkanizsán, mely szerződés az informatikai fejlődés lehetőségét célozza meg. Az innovációkkal és technológiai fejlesztéssel megbízott tárca nélküli miniszter kabinetje nyílt pályázatot folytatott le vissza nem térítendő támogatás odaítélésére a szerbiai helyi önkormányzatok innovációs kapacitásai fejlesztésének támogatására létrehozott program keretében. A pályázaton Magyarkanizsa község az OZ smart city Magyarkanizsa elnevezésű projektjavaslattal vett részt.  

A projektum előirányozza egy ún. IT HUB, azaz egy IT-központ létrehozását a legmodernebb európai előírások alapján, a magyarkanizsai Ifjúsági Otthon épületében. Ennek a sikeres pályázatnak a megpecsételését és a szerződés aláírását követhették figyelemmel a városban, magas rangú politikusok társaságában.  

Az eseményen jelen volt Nenad Popović, innovációkkal és technológiai fejlesztéssel megbízott tárca nélküli miniszter, Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség szerbiai parlamenti frakcióvezetője és Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere. Mindannyian örömüket fejezték ki e fejlesztés kapcsán, ami a közeljövőben, várhatóan az év végére már meg is valósul.  

Az Ifjúsági Otthonban fiatalok, tanulók, tanárok és vállalkozók jelentek meg, akik első kézből értesülhettek arról, milyen előnyökkel jár ez a sikeres pályázat. Az otthon koordinátora, Ivanović Laura a Magyar Szónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy az OZ smart city IT HUB és programozó képzésekre pályáztak, ami egy nyugati szintű, nagyon modern infrastruktúrát és felszerelést foglal magába, majd ingyenes programozóképző kurzusokat is tudnak tartani a helyszínen. 

 

Fotó: Puskás Károly

Bővebben: 


Helyben versenyképesek lenni