Korszerűsítés a Magyarkanizsai Egészségházban

2022.06.17.
 

Új ultrahang készülékkel gazdagodott a magyarkanizsai Egészségház nőgyógyászati rendelője. 17 éves volt az az ultrahang készülék, amit a magyarkanizsai nőgyógyászaton eddig használtak. A most megvásárolt gép az egyik legmodernebb, megkönnyítve ezzel a nőgyógyászok munkáját is.  

A község területén közel 9600 páciense van a nőgyógyászati részlegnek, akik aktívan járnak vizsgálatokra. 

Gyólay Karolina, az Egészségház igazgatója elmondta: „Tudni kell, hogy alapvető diagnosztikai eljárás most már az ultrahangos vizsgálat, körülbelül évente 3500-4000 ultrahangos vizsgálatot végzünk csak a nőgyógyászaton. Ez nagyon fontos már a család tervezésnél, illetve a várandós hölgyeknél a megállapításnál és végig kísérésénél, de nagyon fontos más nőgyógyászati betegségeknél is, hogy időben, pontos diagnózisokat tudjunk felállítani.” 

A magyarkanizsai önkormányzat is folyamatosan támogatja a helyi egészségházat. Fejsztámer Róbert polgármester ismertette: „Egyrészről rész finanszírozásban támogatjuk a 24 órás mentőszolgálatot, másrészről minden egyes orvosi szaktudás növeléshez hozzájárulunk és fizetjük ennek a képzésnek, továbbképzésnek a költségeit és az idei évben sikerült kiválasztanunk a költségvetésből egy nagyobb tételt, amin keresztül személyautókat tudunk vásárolni az egészségház számára.” 

Az új ultrahang gépnek köszönhetően még magasabb szintű ellátást kaphatnak ezentúl a páciensek. A készüléket a Tartományi Egészségügyi Titkárság 4 millió dináros támogatásának köszönhetően tudták beszerezni. 

Fotó: Puskás Károly

Bővebben: 

 


Korszerűsítés a Magyarkanizsai Egészségházban

Új ultrahangkészülék a magyarkanizsai Egészségházban

Ultrahang támogatásból