Magyarkanizsai triatlon – úszás, futás, természetjárás

2014.08.12.
   

Triatlon – magyarkanizsai módra. Ezzel a mottóval rendezte meg a magyarkanizsai önkormányzat augusztus 2. hétvégéjén  Magyarkanizsán a 33. Nemzetközi úszó- és futómaratont, amelyhez harmadik sportágként nem a kerékpározást, a triatlon hagyományos versenyszámát, hanem a Természetjáró Egyesület Magyarkanizsa és Horgos közötti 26 kilométeres éjjeli gyalogtúráját csatolták a szervezők.

A délelőtti tiszai úszóversenyeken százhetvenen, a délutáni, 9 kilométeres városi futáson kétszázötvenen álltak rajthoz. A legkisebbek sem maradtak ki. A fogyatékkal élő gyerekekkel ezúttal is felnőttek futottak. Az esti gyalogtúrára több mint százan jelentkeztek be. Sokan érkeztek Magyarországról, de Hollandiában és Svájcban élő, hazalátogató vajdaságiak is rajthoz álltak.

Az úszómaraton abszolút női győztese a szegedi Vass Laura lett 29,28 perces idővel, aki csupán két perccel később ért célba, mint az abszolút férfi győztes, az óbecsei Farkas Tamás, aki 27,31 perces időt úszott. A legeredményesebb magyarkanizsai női úszó idén Gojkov Sára lett 32,54 perces idővel, míg a fiúknál Enis Beharović 31,19 perces idővel. Az úszómaraton legfiatalabb versenyzője a 9 éves Aleksa Duduković Zomborból, a legidősebb pedig a 77 éves Póth Imre Újvidékről.

A futómaraton abszolút női győztese Varga Éva (Orosháza) 36,19 perces idővel, az abszolút férfi győztese pedig Josip Major (Zombor) 31,49 perces idővel. A futómaraton legfiatalabb részvevője Gálik Fanny (Magyarkanizsa), a legidősebb Simo Džaković (Újbelgrád). A legeredményesebb magyarkanizsai futók Bognár Csilla 38,27 perces idővel és Hajas Tibor 33,49 perces idővel.

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2427/sport/114570/Triatlon-magyarkanizsai-m%C3%B3dra.htm

https://www.youtube.com/watch?v=ErJf6gbYJ6E&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q

https://www.youtube.com/watch?v=SuuhfymS03Q&list=UUOvBXkLmx4eOVCBcx_gcX5Q


XXXIII. Nemzetközi Futó- és Úszómaraton, Magyarkanizsa - Új Kanizsai Újság



A fényképeket készítette: Puskás Károly építészmérnök