2,3 millió a magyarkanizsai művelődési intézményeknek

2022.06.01.
 

20 Magyarkanizsa községbeli művelődési intézmény kapott támogatást az önkormányzat jóvoltából. Az egyesületek ezzel az összeggel a működésüket, illetve programjaikat, rendezvényeiket tudják finanszírozni. A támogatott egyesületek között van az Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület is, ahol három szakosztályban közel 35 taggal folyik a munka. Most 240 ezer dináros támogatásban részesültek. 

Az egyesületek számára kiosztott támogatások összértéke 2,3 millió dinár. A tavalyi évhez képest az önkormányzat 10 százalékkal tudta növelni a támogatási összeget – emelte ki Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Látszódik, hogy a művelődési egyesületeinknél is ugyan úgy fogy a tagság, mint ahogy a többi civilszervezetnél vagy sportegyesületnél is. Én úgy gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy a hagyományőrzésen keresztül megmutassuk a fiataloknak is azt, hogy mi az a történelem, a kulturális hagyaték, mi az az életforma, amit az őseink ránk hagytak.” 

A polgármester hozzátette, hogy még az idei évben igyekeznek majd valamilyen formában tovább támogatni a művelődési egyesületeket, hiszen a megnövekedett árak rájuk is komoly hatással vannak. 

 

Fotó: Puskás Károly

 

Bővebben: 


2,3 millió a magyarkanizsai művelődési intézményeknek