Fejlesztések Magyarkanizsa Községben

2022.02.22.
 

Utcák, kerékpárút, középületek és programok. Magyarkanizsa Község fejlesztési stratégiájáról volt szó a Pannon RTV Közügyek című magazinműsorában, amelynek vendége Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester volt. 

Horgos utcáin sokan csak áthajtanak autóval, miközben valamelyik határátkelő felé igyekeznek. A hírekben leggyakrabban a migránsválság kapcsán emlegetik a falut. Érdemes azonban megállni a településen, hiszen folyamatosan épül-szépül. Az elmúlt időszakban több beruházás is történt itt, de a kulturális élet sokszínűsége mellett sem szabad szó nélkül elmenni. Az itt élők, folyamatosan azon tevékenykednek, hogy valamilyen formában fejlesszék közösségüket. 

Beruházásokból sincs hiány Horgoson, a tavalyi év során a kerékpárút egy szakasza is kiépült, ami nagy jelentőséggel bír a helyieknél, valamint az idén is szeretnék folytatni a kerékpárút kiépítését, a határátkelőhely irányába. Továbbá a zöld felületek karbantartása is folyamatos volt az egész év során. Emellett tervekből sincs hiány. 

Az elmúlt években a kulturális élet is virágzik Horgoson. Minden ünnepkör, minden jeles dátum köré épül valamilyen foglalkozás, valamilyen rendezvény, ahol a fiatal és az idősebb korosztály is kibontakozhat. A programok szinte heti rendszereséggel jelentkeznek és a helyiek szívesen látogatnak ki ezekre. 

A Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadták a község 2022-2030 időszakra vonatkozó fejlesztési tervének javaslatát. Erről beszélgettek a műsorban Fejsztámer Róbert polgármesterrel. 

Bővebben: 


Fejlesztések Magyarkanizsa Községben