Felújítások a magyarkanizsai Tisza-parton

2022.01.06.
 

Az őszi-téli holt szezonban sem hal ki a magyarkanizsai Tisza-part, a strand területe. Sokan sétálnak, futnak itt ilyenkor is, de munkásokat is látni lehetett az elmúlt néhány hónapban, akik a nagyjavításokat végezték. Magyarkanizsa önkormányzata ugyanis az elmúlt év végén újabb beruházásokat valósított meg a Tisza-parton, a strandhoz vezető úton és a töltésen. 

Az önkormányzat elöljárói, Fejsztámer Róbert polgármester és Újvári Zsombor, a községi tanács idegenforgalommal is megbízott tagja január 5-én megtekintették az elvégzett munkálatokat. 

Fejsztámer Róbert elmondta, nagyon örülnek neki, hogy a 2022-es évet is idegenforgalmi fejlesztésekkel tudják kezdeni. 

- Igaz, a munkálatok még október és november folyamán indultak, de az időjárási körülmények miatt csak az újév első napjaiban tudjuk átadni a felújított sétányt. Nagyjából 3 millió dináros beruházásról van szó, amelyből 2,8 milliót az idegenforgalmi minisztérium biztosított, 200 ezer dinárt pedig az önkormányzat önrészként. Padokat, világítótesteket, szemeteseket újítottunk fel a töltésen, illetve egy járdarészt, ami megkönnyíti a közlekedést a Tisza-part és a városközpont között. 

Fejsztámer Róbert kifejezte reményét, hogy a 2022-es évben is folytatódhatnak majd az idegenforgalmi beruházások is. Ez az egyik prioritásnak számít, ami kialakíthatja Magyarkanizsa szezonjellegű turisztikai kínálatát, hangoztatta. 

Pálfi Pálfi Ervin, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója elmondta, hogy a vállalatuk a projekt szakmai előkészítését és szakmai felügyeletét végezte. 

- Összesen 235 méter betonút lett szanálva. 14 padot újítottunk fel, 11 pedig újonnan lett kihelyezve. 21 darab köztéri szemetest cseréltünk le funkcionálisabb szemétgyűjtőkre, továbbá 36 darab kandeláber került felújításra, illetve kihelyeztünk 3 információs táblát is a strand területén. 

Pálfi Ervin elmondta, hogy az önkormányzattal karöltve idén is készek lesznek, hogy újabb pályázatokon vegyenek részt. A vállalat mérnöki részlege készen áll, hogy műszaki-szakmai segítséget nyújtson a pályázati részvételhez. Ötletek és tervek vannak, bíznak benne, hogy kivitelezés is lesz az idén is. 

- Tovább szeretnénk folytatni a strand úthálózatának a kiépítését, amit már tavaly elkezdtünk. A sátortábor területén már voltak beruházások, a belső út infrastruktúrán, a közvilágításon is, illetve a külső parkolón. 

Azért szeretnék folytatni a beruházásokat, hogy még vonzóbbá tegyék a Magyarkanizsára látogatóknak a strandolást, mondta a sajtótájékoztatón Pálfi Ervin. 

Bővebben: 


Felújítások a magyarkanizsai Tisza-parton

Felújítások a magyarkanizsai Tisza-parton

Mindig egy kicsit szebb, jobb

Újabb idegenforgalmi beruházást valósítottak meg Magyarkanizsán




Fotó: Puskás Károly