Önkormányzati támogatások mezőgazdasági termelőknek

2021.12.17.
 

Negyvenhét Magyarkanizsa községbeli mezőgazdasági termelő nyert támogatást 3 pályázati körben. A támogatásokat a Magyarkanizsai Mezőgazdasági- és Vidékfejlesztési Pénzalapból finanszírozták. A támogatási szerződések aláírására december 16-án került sor a magyarkanizsai városházán. 

Vass Zoltán, a község mezőgazdasággal megbízott tanácstagja elmondta, hogy a községbeli mezőgazdasági termelők az idei évben öt pályázati vonalon tudtak támogatást nyerni az önkormányzat jóvoltából. A pályázati vonalakat mindig a termelők igényeihez igazítják. A termelők most szarvasmarhák mesterséges megtermékenyítésének költségeire, az állattetemek elszállítására, valamint az organikus termesztők szertifikátum-költségére pályázhattak. 

- A mai napon mintegy 1,9 millió dináros támogatásokat írunk alá. 47 szerződést készítettünk elő és ezzel a 47 szerződéssel három különböző vonalra lehetett pályázni. Általában az év végére a kisebb összegű támogatások aláírására kerül sor, hiszen itt sokszor alacsonyabb összegről van szó, viszont nagyon sokáig lehet rá pályázni, november 15-ig. Azok termelők esetében, akik a megfelelő számlákkal alá tudják támasztani a befektetéseiket, a pályázatot elfogadjuk - mondta Vass Zoltán. 

A magyarkanizsai Kiss Róbert és családja hosszú ideje foglalkozik szarvasmarha tenyésztéssel. A helyi önkormányzati támogatásokkal minden évben élnek. Most a szarvasmarhák mesterséges megtermékenyítésének költségeire pályáztak, és a maximális 16 ezer dináros támogatást kapták meg. 

- Az idén kizárólag ezzel az egy önkormányzati támogatással éltem. Amennyiben lesz olyan, amire szeretnék pályázni, vagy úgy látom, hogy megéri, akkor arra a jövőben is pályázni fogok. Az önkormányzatnál viszonylag egyszerű a pályázás, gyorsan a végére lehet érni, nem kell sok papírt beszerezni. 

Magyarkanizsán újabb mezőgazdasági pályázatok februárban vagy márciusban várhatóak. 

Bővebben: 


Önkormányzati támogatások a községbeli mezőgazdasági termelőknek




Fotó: Puskás Károly