Vissza nem térítendő támogatás falusi házak vásárlására

2021.12.14.
 

A Szerb Köztársaság Kormányának határozata alapján a Vidékfejlesztési Minisztérium lefolytatta a Vissza nem térítendő eszközök odaítélésének programját a kísérőépületekkel rendelkező falusi házak vásárlására a 2021-es évben a Szerb Köztársaság területén. A program alapján megjelentetett pályázat révén 17 magyarkanizsai községbeli család tudta megoldani lakhatását. A házvásárlások Horgoson, Martonoson, Oromon, Kispiacon és Ilonafalun történtek.

Az érdekeltek jelentkeztek a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatára vissza nem térítendő eszközök odaítélésére kísérőépületekkel rendelkező falusi házak vásárlására a Szerb Köztársaság területén, melynek beadási határideje 2021. november 1-jén járt le. A jelentkezők mindegyike úgy döntött, hogy életét falun szeretné folytatni és ezért községünk falvaiban választott új otthont.

A pályázat a vissza nem térítendő eszközök odaítélésére kísérőépületekkel rendelkező falusi házak vásárlására a Szerb Köztársaság területén a 2022-es évben a Vidékfejlesztési Minisztérium tervezett aktivitásainak egyike.