Magyarkanizsára és Törökkanizsára látogatott Ana Brnabić

2021.10.25.
 

A szerb miniszterelnök megtekintette Magyarkanizsa legnagyobb fafeldolgozó üzemét és ellátogatott a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános iskolába. 

Az észak-bánáti körzetet, illetve annak ipari fejlődését tekintette meg Ana Brnabić október 22-én. Elsőként Magyarkanizsára látogatott, ahol a közel 30 éves Visa-Prom fafeldolgozó üzemet, és az ott folyó munkálatokat tekintette meg, majd ezt követően a törökkanizsai általános iskolába látogatott el. Az oktatási intézmény az elmúlt hónapokban teljesen megújult, köszönve a szerb állam támogatásának.  

A szerb miniszterelnök kiemelte, látogatásának fő oka, hogy megtekintse azokat az intézményeket, vállalatokat, amelyek a szerb állam támogatásának köszönhetően nagyobb beruházást tudtak megvalósítani, illetve azokat a vállalatokat is szeretné megismerni, ahol szükség van az állam segítségére.  

A magyarkanizsai fafeldolgozó üzem munkájáról Ana Brnabić elismerően nyilatkozott: 

„Megtekintettem egy kiemelkedő hazai céget, a Visa-Promot, amely a legnagyobb elsődleges fafeldolgozó Szerbiában, és hihetetlen, hogy 255 munkást foglalkoztatnak, és a cég bővül.” 

Ana Brnabić kiemelte, hogy a fejlesztések során kiemelt szerepet kapnak az egészségházak és az iskolák. 

 
Bővebben: 


Magyarkanizsára és Törökkanizsára látogatott Ana Brnabić