Hello Kanizsa - információk helyieknek és turistáknak

2021.09.03.
 

Magyarkanizsa önkormányzata a turisztikai fejlesztések sorában elindította a Hello Kanizsa mobilapplikációt, amely egy internetes adatbázisba gyűjti és felhasználóbarát módon tálalja az idegenforgalmi szolgáltatók közérdekű adatait és a község látnivalóit.
Az applikáció augusztus 31-én délelőtt mutatta be Újvári Zsombor, a Községi Tanács idegenforgalommal megbízott tagja és Tomin Zoran, környezetvédelemmel megbízott tanácstag.
Magyarkanizsa önkormányzata az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett az idegenforgalomra. Az elmúlt nyár is bizonyította, hogy a magyarkanizsai Tisza-partnak, a községnek létjogosultsága van a turisztikai ágazatban, mondta Újvári Zsombor.
- Az elmúlt néhány év alatt a Hello Kanizsa-brand keretében létrejött egy honlap a http://hellokanjiza.rs címen. Itt az idegenforgalmi tartalmak, szolgáltatók, látványosságok, nevezetességek vannak felsorolva. Az oldal tartalma folyamatosan frissül, munkatársaim azon dolgoznak, hogy minden nap friss információk kerüljenek a weblapra. Hogy egyszerűbb legyen az információk elérése, kezelése, az önkormányzatunk már egy mobiltelefonos applikációval is rendelkezik, amelyre párhuzamosan ugyancsak felkerültek ezek a tartalmak. A telefonos alkalmazás szabadon letölthető a Google Play áruházból. Hello Kanizsa néven kell ott keresni. Mindez érdekes lehet a helybeli polgároknak, de az ide látogató turistáknak is. A városban a különböző intézmények ajtajain ki lesznek ragasztva majd Hello Kanizsa feliratú matricák, levonók. Ezeken QR-kódok is találhatóak lesznek, azok pedig egy linken a Play áruházban oda mutatnak, ahonnan a programok ingyenesen letölthetőek.
A program két nyelven, magyarul és szerbül lesz elérhető. Fényképeket lehet megtekinteni a létesítményekről vagy szolgáltatókról, emellett megmutatja az odavezető legrövidebb útvonalat akár gyalogosan, akár autóval. Lehet értékelni a szolgáltatást, de az intézmények hivatalos honlapjára is rá lehet kattintani.
- Biztos vagyok benne, hogy az applikációt a polgárok és a turisták örömmel használják majd. Kérünk mindenkit, ha információik vannak, amivel frissíteni tudjuk az alkalmazás adattárát, vagy bármilyen észrevételük, építő jellegű kritikájuk van, akkor jelentkezzenek. Elérhetnek bennünket a ww.hellokanjiza.rs honlapon - mondta Újvári Zsombor.
Tomin Zoran környezetvédelemmel megbízott tanácstag, aki az előző önkormányzati ciklusban a turizmussal foglalkozott, a sajtótájékoztatón elmondta, hogy hasonló kezdeményezés már a korábbi összetételben is volt, de a projektet nem tudták befejezni, viszont beépítették annak eredményeit a Hello Kanizsa alkalmazásba. Elmondta, hogy Vajdaságban Magyarkanizsa volt az első, ahol ilyen applikáció megjelent, bár már kezdték más községekben is felismerni a turisztikai kínálat ilyen fajta népszerűsítésének a fontosságát.
Bővebben:


Hello Kanizsa!

Helló, Kanizsa!

Bemutatták a Hello Kanizsa telefonos turisztikai alkalmazást