Támogatás 21 civil szervezetnek

2021.09.01.
 

Magyarkanizsa község lefolytatta a civilszervezeti pályázat második körét is. A nyertes pályázókkal kötött szerződések aláírására augusztus 31-én került sor a magyarkanizsai városháza nagytermében. A dokumentumokat Fejsztámer Róbert polgármester látta el kézjegyével, illetve a civil szervezetek képviselői.
Fejsztámer Róbert a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy mint ahogyan az önkormányzat még az év első felében megígérte, kiírtak egy második körös pályázatot is a civil szervezetek részére, hisz arról volt szó, hogy az év folyamán majd áttekintik, hogy a járványhelyzet megengedi-e azt, hogy rendezvényeket szervezzenek a civil szervezetek.
- A községünk területén lévő mintegy 300 rendezvénynek több mint a felét civil szervezetek rendezik. Mivel a nyár folyamán lehetőség mutatkozott arra, hogy megszervezésre kerüljenek ezek a rendezvények, ezért az önkormányzat résztámogatásban részesített 21 civil szervezetet 3,8 millió dinár értékben, hogy meg tudják tartani saját rendezvényeiket - nyilatkozta Fejsztámer Róbert.
A polgármester szerint, ha visszatekintünk a nyárra, akkor azt láthatjuk, hogy valóban rendezvényekben gazdag nyara volt Magyarkanizsa községnek, sőt a programok szeptemberben is folytatódni fognak, hiszen még soron lesznek a szezonzáró rendezvények, amiket még megtartanak Magyarkanizsán vagy településein.
- Nagyon örülök annak, hogy lehetőség volt arra, hogy a civil szervezeteink rendezvényeket szervezzenek, s a polgárok tömegesen jelentek meg ezeken. Látszott, hogy igényelték már a családok, hogy részt vehessenek ilyen eseményeken, hogy találkozhassanak egymással, hogy szórakozhassanak, lazíthassanak. Ezekhez a programszervezésekhez biztosította a résztámogatást az önkormányzat - fogalmazott a polgármester.
A második pályázati kiírásra 3,8 millió dinárt különítettek el, de az egész évet figyelembe véve több mint 10 millió dinár volt a civil szervezeteknek szánt összeg.
Varga József, az Együtt Veled Értük Értelmi és Testi Fogyatékosok Érdekeit Védő és Segítő Egyesület elnöke elmondta, hogy 300 ezer dinárt nyertek a pályázaton, s a pénzt az egyesületben működő munkatársak személyi jövedelmére fordítják.
Lazar Kuzmanović, a Tiszavirág Nők Egyesülete képviseletében elmondta, hogy szervezett programjaik célja, hogy megelőzzék a nőkkel szembeni erőszakos fellépést. További hasonló programokat terveznek, remélik, hogy ebben az önkormányzat is a partnerük lesz.
Bővebben:


Magyarkanizsán a második körben 21 civil szervezetet támogattak

Eseménydús magyarkanizsai nyár

21 civil szervezet kapott önkormányzati támogatást Magyarkanizsa Községben




Fotó: Puskás Károly