Tájékoztató az ingatlanadó harmadik részletének befizetéséről

2021.08.05.
  

Tájékoztatjuk Magyarkanizsa község polgárait, hogy a 2021-es évi ingatlanadó 3. (harmadik) részletének befizetési határideje 2021. augusztus 15-én jár le.

A befizetésnek az ingatlanadóról szóló végzés (szerb nyelvű változat) alapján kell megtörténnie, melyet a polgárok 2020. decemberében, ill. 2021. január elején kaptak kézhez.

Amennyiben a befizetés készpénzzel történik a fizetési kód (szerbül: šifra plaćanja) 153.

Amennyiben a befizetés elektronikus úton történik (e-banking), akkor a fizetési kód 253.

A 2020. évi ingatlanadóról szóló végzés szerb nyelvű, eredeti változata (az első oldal alján) tartalmazza a negyedévi törlesztendő részlet összegét (háromhavi bontásban), csakúgy mint a számlaszámot (szerbül: broj računa) és a hivatkozási számot (szerbül: poziv na broj).

Az ingatlanadóra vonatkozó információk január 1-jétől online elérhetők a polgárok és a jogi személyek számára a helyi adóhatóság Egységes Információs Rendszerének portálján keresztül: https://lpa.gov.rs

A portálhoz való hozzáférés két módon lehetséges:

1.            Felhasználói név és jelszó használatával (username és password)

2.            Minősített elektronikus bizonyítvány használatával

Az elektronikus adóbevallás benyújtása csak a minősített bizonyítvány használatával lehetséges.

Azoknak a polgároknak, akik az interneten keresztül szeretnék ellenőrizni az adó egyenlegét, nyitniuk kell egy felhasználói fiókot.

A FELHASZNÁLÓI NÉV ÉS JELSZÓ IGÉNYLÉSÉNEK FOLYAMATA

1. A felhasználói név és jelszó igénylésére a kérelem a kitöltött űrlap átadásával nyújtható be a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal (Magyarkanizsa, Fő tér 1,) a ügyfélfogadó irodájának 3. sz. tolóablakánál azon kötelezettek által, akiknek a tartózkodási helye Magyarkanizsa község területén van.

2. A felhasználói nevet és jelszót a kötelezett vagy az általa meghatalmazott személy, KIZÁRÓLAG SZEMÉLYESEN VEHETI ÁT (az érvényes személyazonossági igazolvány felmutatásával). A természetes személy általi meghatalmazás közjegyzői hitelesítést igényel, a jogi személyek esetében pedig a cég felelős személyének aláírása szükséges (melléklet: OP űrlap).

3. A kötelezett, aki megkapta a felhasználói nevet és a jelszót, az applikációban maga is megváltoztathatja a jelszavát. Ha a kötelezett elfelejti vagy elveszíti a jelszavát, kizárólag a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélfogadó irodájának 3. sz. tolóablakánál tud új jelszót igényelni. Ebben az esetben új kérelmet kell benyújtani új jelszó igénylésére.

Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal

Helyi adóigazgatási főosztály