Újítások a magyarkanizsai Tisza-parton

2021.06.16.
 

Új tartalmakkal bővült a magyarkanizsai Tisza-part kínálata. Interaktív információs pult segíti a tájékozódást, telefontöltők állnak a nyaralók rendelkezésére, szelfi falat létesítettek, illetve panorámaágyakat is elhelyeztek a strand területén. Ezeket mutatta be, illetve a további tervekről beszélt Újvári Zsombor, a magyarkanizsai Községi Tanács idegenforgalommal megbízott tagja a strandon megtartott június 15-i sajtótájékoztatóján.  

Bővült a kemping infrastruktúrája, kiparcellázták és megjelölték a sátor, illetve lakókocsi helyeket. Bővítették az elektromos csatlakozók számát, mert a múltban túlterheltek voltak ezek a csomópontok. A kamerarendszer is megújult, illetve továbbra is elérhető az ingyenes wifi, sorolta Újvári Zsombor.   

Egy újabb szórakoztató tartalommal is bővült a Tisza-part. A medencék melletti házikót építették át, s egy teljesen új festést kapott, ahol fotózni is lehet, hisz létrehoztak egy szelfi-falat. A Helló, Kanizsa! felirat alól pedig fényképes üdvözletet lehet küldeni a világ bármely tájára.  

Kihelyeztek egy interaktív információs pultot is, amelyen elérhető a Helló, Kanizsa! honlap. Ez egy érintőképernyős a szolgáltatás, amelyen minden fontos információ elérhető, mondta Újvári Zsombor.   

Fontos újítás a nyilvános telefontöltő is. Ez egy kis doboz négy fiókkal. Ha valakinek lemerül a mobiltelefonja, akkor betehetik, bezárhatják és ott hagyhatják töltődni a telefont.   

Maga a strandrész is egy új tartalommal bővült, hisz a napernyők tartóin kis polcok kaptak helyet, amelyre például a poharakat is le lehet helyezni. Panoráma ágyakat is kihelyeztek a partra, amelyek nem elsősorban napozásra szolgálnak, hanem pihenésre, amelyekből gyönyörködhet a Tisza-part panorámájában az oda látogató.   

Újvári Zsombor elmondta, hogy köztársasági szintről a község nyert 2,8 millió dinárt. Ebből a pénzből a Tisza töltésének felső sétányrésze kerül felújításra. A padokat festik és javítják majd meg. Ugyancsak felújítják a kandelábereket. Pótolják ezek törött üvegjeit, vagy ha deformálódtak, akkor a lámpaoszlopokat lecserélik, de új szeméttárolókat is kihelyeznek.   

Várhatóan a hétvégére a Tisza is kivirágzik, mert a folyó hőmérséklete elérni a 22-23 fokot. Újvári zsombor mindenkit arra bíztat, hogy látogasson el Magyarkanizsára és gyönyörködjön a tiszavirágzásban.  

Bővebben: 


Több újdonság a magyarkanizsai Tisza-parton

Megújult a magyarkanizsai strand

Javuló üdülési feltételek

Sajtótájékoztató a magyarkanizsai strandon elvégzett beruházásokról, újításokról, tervekről