Bővült a Testvériség Kajak Klub flottája

2021.06.16.
 

Öt kajakkal és egy mini kenuval bővült a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub flottája. A sportfelszerelést az önkormányzat, illetve magánszemélyek támogatásának köszönhetően tudták megvásárolni. Emellett a klub edzőtermét is felújították. Minderről Csőke Rudolf, a klub elnöke számolt be június 15-én Fejsztámer Róbert polgármesternek, aki megtekintette a beruházásokat. 

Csőke Rudolf végig kalauzolta a polgármestert a megújult edzőtermen, ahol már megfelelő körülmények között készülhetnek a sportolók a versenyekre. Elmondta, hogy teljesen megújították a hideg- és melegburkolatot, bemeszelték a helyiségeket, bővítették az edzőgép-állományt, új súlyzóeszközöket vásároltak. A beruházás értéke mintegy fél millió dinár volt, amit az önkormányzat biztosított. 

A klub flottája is bővült. Öt kajakhoz és egy minikenuhoz jutottak. Ezek darabja mintegy ezer euró. 

Fejsztámer Róbert polgármester elmondta, hogy a helyi önkormányzat éves támogatást biztosít a községben működő sportegyesületeknek, kluboknak, így a kajakosoknak is.  

- A támogatás általában a működés biztosítására vonatkozik, a klubok sportrendezvényekre való kijutására, a tevékenységük finanszírozására. A mai nap apropója az, hogy eszközfejlesztés is jutott pénz, hisz megújulhatott az edzőterem, másrészről pedig új hajókkal bővült a kajak klub. Elmondhatjuk, hogy csaknem 100 hajóval rendelkezik a klub. Szerencsére sportolók is vannak, akik használják ezeket a hajókat, hiszen egyre népszerűbb sportág a kajakozás Magyarkanizsán - mondta a polgármester. 

A magyarkanizsai kajak klubnak jelenleg mintegy 50 igazolt versenyzője van. A járvány után egyre több a verseny is. A klub vezetésének gyakran az okoz gondot, hogy eldöntsék, melyik megmérettetésre nevezzék be kajakosaikat. 

Bővebben: 


Kajakokkal és egy minikenuval gazdagodott a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub

Új kajakokkal hasíthatják a vizet ezentúl a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub tagjai

Kajakokat és minikenut kapott a magyarkanizsai Testvériség Kajakklub

Megújult edzőterem, bővülő hajóflotta

A magyarkanizsai Testvériség KK vízitelepén a klub edzőtermének felújítása és hat új kajak átadása