Gyermekek óvodai beiratkozása

2021.05.12.
  

A Szerb Köztársaság Kormánya az eKözigazgatás (еУправа) internetes oldal és az eÓvoda (еВртић) szolgáltatás jóvoltából idén is biztosítani tudja a polgárok számára a gyermekek iskoláskor előtti intézménybe való beiatkozását.

Az eÓvoda (еВртић) szolgáltatás lehetővé teszi az elektronikus úton történő jelentkezést az iskoláskor előtti intézménybe való beiratkozáshoz. Ahelyett, hogy különböző ügyfélablakoknál állnának sorban, a jelentkezést megtehetik saját otthonukból az eKözigazgatás (еУправа) internetes oldalon (https://euprava.gov.rs/vrtic), ahol az óvodai iratkozáshoz kötődő összes információt is megtalálják.

А jelentkezés elektronikus úton történő benyújtását az eKözigazgatás (еУправа) internetes oldalon (https://euprava.gov.rs/vrtic) található elektronikus adatlap kitöltésével tehetik meg, mely 2021. május 10-től 2021. május 24-ig lesz elérhető, és mely jelentkezés során nem szükséges az anyakönyvi kivonat, a lakcím- és munkáltatói igazolás csatolása, mert a munkatársak saját hatáskörben szerzik be a szükséges adatokat.

Az elektronikus beiratkozás során minden szükséges dokumentum automatikusan beszerzésre kerül (az iskoláskor előtti intézmény szerzi be a kötelező társadalombiztosítás központi nyilvántartójától és a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal Közigazgatási és közösügyi főosztályától). Amennyiben kiegészítő dokumentációra is szükség mutatkozik, akkor a szülőt telefonon értesítik és a kért dokumentumokat a nasibiseri@kanjiza.rs e-mail címre küldheti.

További információkért írjanak a nasibiseri@kanjiza.rs e-mail címre, ill. hívják telefonon Horváth Éva munkatársat a (024) 874 380-as telefonszámon.

Bővebb információ: https://predskolskakanjiza.edu.rs/Plakát