A képviselő-testület első rendkívüli ülése

2021.04.21.
 

Első rendkívüli ülését elektronikus úton tartotta meg Magyarkanizsa Községi Képviselő-testülete. A rendkívüli ülésre azért került sor, mert az önkormányzati munka folyamatosságához szükség volt a képviselő-testületi döntésekre. Négy napirendi pontot vitattak meg és fogadtak el pénteken.

Pletikoszity Tibor, a VMSZ magyarkanizsai frakcióvezetője az ülést összegző sajtótájékoztatón elmondta, hogy két napirendi pont a községi területrendezési terv módosításáról és egy részletes rendezési terv kidolgozásáról szólt, ezek Oromhegyes, Martonos és Adorján helyi közösségeket érintik.

A módosításra a munkahelyteremtési és beruházási pályázatokon való részvétel miatt volt szükség. Emellett a képviselők elfogadták a Szabadkai Regionális Hulladéktároló egyik bizottsági tagjának a jelölését.

- Pénteken határozatot hoztunk községünk 2021. évi foglalkoztatási és cselekvési tervéről is. Ez egy átfogó dokumentum, amely felméri a községi munkaerő piac állapotát, a munkanélküliek számát képzettségek szerint és megerősíti községünk részvételét a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat programjában. Magyarkanizsa önkormányzata 4,3 millió dinárt fordít , összesen 25 munkanélküli személy bekapcsolására a közmunkaprogramba. Ezzel hozzájárulunk a munkanélküliek helyzetének javításához és a közhasznú feladatok ellátásához is - mondta Pletikoszity.

Bővebben:


Döntöttek a képviselők a község 2021. évi foglalkoztatási és cselekvési tervéről

4,3 millió dinár a munkanélküliek felzárkóztatására Magyarkanizsán