Tavalyi munkajelentésekről döntött a képviselő-testület

2021.03.26.
 

A községben működő intézmények 2020-as munkajelentése volt a központi témája a március 25-i magyarkanizsai községi képviselő-testületi ülésnek. A képviselők döntöttek továbbá két Magyarkanizsa község tulajdonában lévő ingatlan használati jogának átruházásáról is, emellett elfogadtak több, bizottsági tagokra vonatkozó határozati javaslatot is

A képviselők két ingatlan használati jogának az átruházásáról döntöttek. Az egyik ingatlan eddig az oromhegyesi Arany János Általános Iskola tulajdonában volt, ami valamikor tóthfalusi iskolaként szolgált és ezentúl Tóthfalu Helyi Közössége élvezi a használati jogot. Utasi Jenő tóthfalusi plébános és egyben képviselő-testületi tag elmondta, hogy az épülettel kapcsolatban több tervük is van a közeljövőben: „Szeretnénk a régi iskolai teremből iskolai múzeumot létrehozni, a másik szárnyban pedig az ősöktől ránk ruházott különféle eszközöket szintén ott helyeznénk el. Tervezünk egy nyitott és egy külső színpadot is felállítani. Vannak táboraink, például fafaragó tábor és azok egy részét is áthelyeznénk oda.”

Emellett a képviselők 16 jelentést is elfogadtak, ami a községbeli intézmények 2020-as munkájára irányult. Az ülést követő sajtótájékoztatón Pletikoszity Tibor, a VMSZ magyarkanizsai frakcióvezetője elmondta, hogy a tavalyi világjárvány alatt is sikeresen tudtak működni a községbeli intézmények: „Intézményeink továbbra is dolgoztak, fennmaradtak és nagyon sok munkát fejtettek ki annak érdekében, hogy községünk tovább tudjon élni. Ezek között meg kell említeni egy ún. tudománypark létrehozását, a Cnesa keretén belül pedig megújult a nagyterem, ami egy pályázat segítségével valósulhatott meg.”

Az illetékes hozzátette, hogy emellett a képviselők több határozati javaslatot is elfogadtak, amik egyes bizottsági tagok cseréjére irányultak.

Bővebben:


Tavalyi munkajelentésekről döntött a magyarkanizsai képviselő-testület

Új tartalommal szeretnék megtölteni az egykori tóthfalusi iskolát




Fotó: Puskás Károly