Húszmillió dinár értékű támogatás

2014.07.24.
  

Adorjánon az ivóvízvezeték, Horgoson a szennyvízelvezető rendszer, Magyarkanizsán pedig a csatornahálózat kerül majd korszerűsítésre a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság támogatásából. A titkárság több mint harminc önkormányzat képviselőivel írt alá szerződést a csatornahálózatok felújítását szolgáló, vissza nem térítendő anyagi támogatás folyósításáról, valamint az ivóvízvezetékek és a szennyvízelvezető rendszerek kiépítési és felújítási munkálatainak társfinanszírozásáról.

Magyarkanizsa község 20 millió dinár támogatást kapott. Magyarkanizsán a Fehér Ferenc utca folytatásánál, illetve a Hajduk Stanko, a Szarajevó, valamint  a Svetozar Miletić utcákban építítik majd ki a csatornahálózatot, a szükséges tűzcsapokkal együtt 3,5 millió dinár összértékben. Horgoson szinte ugyanennyit fordítanak a szennyvízhálózat kialakítására a Vuk Karadžić és a Szent Száva utcákban, Adorjánon viszont több utcában is felújításra szorulnak a vízvezetékcsövek. Ott polietilén csövekre cserélnék le a régieket a Dózsa György, az Ady Endre, a Kossuth Lajos, a Táncsics Mihály, a Petőfi Sándor, a Május 1. és a Halász utcában, valamint a November 29. és a Tito marsall utcák egyes részein.

Bővebben:


https://www.magyarszo.rs/hu/2404/vajdasag_magyarkanizsa/113721/H%C3%BAszmilli%C3%B3-din%C3%A1r-%C3%A9rt%C3%A9k%C5%B1-t%C3%A1mogat%C3%A1s-Magyarkanizs%C3%A1nak.htm