A szabadság útján

2021.03.03.
 

2021. március 14-én (a rendezvények megtartására vonatkozó korlátozások tiszteletben tartásával) ünnepi műsor lesz Magyarkanizsán az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc áldozatainak, hőseinek tiszteletére az önkormányzat szervezésében.

 

Az alkalmi műsor programja:

16.00 óra: Megemlékezés és koszorúzás a Nagytemetőben

Közreműködik a magyarkanizsai Cifraszűr vegyeskórus és a Tisza Néptáncegyesület leánykara

 

16.30 óra: Őseink nyomában – A Községközi Műemlékvédelmi Intézet kiállítása a Dobó Tihamér Képtárban

A bolgár határtól Magyarország határáig húzódó földgázvezeték nyomvonalán folytatott régészeti mentőásatások során (Magyarkanizsa, Zenta és Ada község területén 2019. októberében és novemberében) az egyes régészeti lelőhelyek feltárása igen jó eredményekkel járt, amelyek hozzájárulnak az életfolyamatok jobb megismeréséhez az őstörténettől a történelmi időszakokig.

Az ásatások vezetője, a kiállítás szerzője dr. Neda Mirković-Marić.

A kiállítás magyar és szerb nyelvű kísérőszöveggel ellátott.

 

17.00 óra: 1848 ‒ a Garden Quartet ünnepi hangversenye a Művészetek Háza nagytermében (Műsoron Lehár, Strauss és Brahms művei)

A Garden Quartet 2006-ban alakult meg Szabadkán. Tagjai: Zsiga Pál (első hegedű), Slobodan Stefanović (másodhegedű), Molnár Viktor (gordonka) és Kiss Tamás (mélyhegedű), a szabadkai zeneiskola tanárai.

A belépés mindegyik programra díjtalan, ugyanakkor a terem korlátozott befogadóképessége miatt a hangversenyre előjegyzés szükséges a 873-043-as telefonszámon vagy az nterika@cnesa.rs ímélcímen.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, és egyúttal kérik a járványügyi előírások maradéktalan betartását.



A szabadság útján – rendezvényplakát