A képviselő-testület hatodik ülése

2021.02.12.
 

17 napirendi pont szerepelt a magyarkanizsai községi képviselő-testület hatodik ülésén. Zömében a községbeli intézmények 2021-re vonatkozó munkaterveit fogadták el a képviselők, emellett pedig döntöttek még a szabadkai Regionális Hulladéktárolóval kapcsolatos napirendi pontokról is, valamint egy, a község tulajdonában lévő ingatlan elidegenítéséről is.

A képviselők elfogadták egyebek mellett a szabadkai Regionális Hulladéktároló 2021. üzletviteli programját, valamint a költségvetési eszközök felhasználásával kapcsolatos különprogramokat is. Miloš Kravić a Szerb Haladó Párt magyarkanizsai frakcióvezetője az ülést követő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a közeljövőben a községi képviselők ellátogatnak a hulladéktárolóhoz.

- A Regionális Hulladéktároló egy ismeretlen tényező számunkra is, ami a próbatermelést, és a rá váró feladatok elvégzését illeti. Egy rövid látogatást teszünk majd a képviselőkkel, hogy felmérjük, hogyan is működik, ugyanis sok az ismeretlen tényező számunkra és a lakosok számára is.

Az ülésen több községbeli intézmény 2021. évi munkaprogramjáról számoltak be az illetékesek, egyebek mellett a helyi Egészségház 2021-es egészségvédelmi programját is ismertették a képviselőkkel.

Pletikoszity Tibor a VMSZ magyarkanizsai frakcióvezetője elmondta, hogy a helyi Egészségházra nagy nyomás nehezedett az elmúlt időszakban.

- Átcsoportosításokat kellett végezni az Egészségházban, tehát a Covid-rendelőben több embert kellett foglalkoztatni, ez miatt pedig szükségük lenne még néhány dolgozóra, akik el tudnák végezni a mostani feladatokat, valamint a vakcináció rájuk váró részét is.

A VMSZ frakcióvezetője elmondta továbbá, hogy a képviselők döntöttek egy Magyarkanizsa község tulajdonában lévő építkezési terület eladásáról is, amit egy községbeli vállalkozó vásárolt meg, aki újabb munkahelyek létrehozását tervezi.

Bővebben:


Munkatervekről és a szabadkai Regionális Hulladéktárolóról vitázott a magyarkanizsai képviselő-testület

Napirenden a községi intézmények 2021-es munkatervei Magyarkanizsán

A Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület VI. ülésének összefoglalója




Fotó: Puskás Károly