Az óvintézkedések betartása továbbra is kötelező

2021.01.26.
 

Magyarkanizsa község teljes területén megszüntették a rendkívüli helyzetet. Erre a koronavírussal fertőzöttek alacsony száma, és e szám folyamatos csökkenése miatt került sor.

Ennek ellenére továbbra is kötelező a maszk használata, és a másfél méteres távolságtartás. Hivatalos adatok szerint a községben 55 fertőzöttet tartanak nyilván - mondta Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

„A civilszervezetek, művelődési egyesületek elkezdhetik működésüket, az amatőr sportolók sportolhatnak és összejöhetnek, ők is elkezdhetik a munkát. Mindenekelőtt azt szeretném hangsúlyozni, hogy a rendkívüli helyzet megszűnése valójában annyit befolyásol, hogy nincsenek külön szigorítások a községen belül. Viszont ugyanazokat a szabályokat kell betartani, amik eddig is a rendelkezéssel szabályozva voltak.”

A megszüntetett rendkívüli helyzet ellenére is, a polgárok kötelesek maszkot viselni a zárt helyiségekben, gondoskodni a kéz megfelelő higiéniájáról, betartani a személyközi távolságot és gyakran szellőztetni a helyiségeket, melyekben tartózkodnak. Felelősségteljes magatartással, a járványügyi intézkedések betartásával érhetjük el leghamarabb a közös célunkat – a koronavírus feletti teljes győzelmet.

Bővebben:


Megszűnt a rendkívüli helyzet, de az óvintézkedések betartása továbbra is kötelező