Zajlik az immunizáció Magyarkanizsán

2021.01.22.
 

A Magyarkanizsai Egészségházban zajlik a polgárok immunizációja a koronavírus ellen, a Karađorđe utca 53. szám alatt található épületben. A vakcinációt az egészségház végzi.

Az immunizáció első két napján a védőoltást 134 személy vette fel, akik az e-Közigazgatás portálon jelezték érdeklődésüket, és akik számára a védőoltás felvételének időpontját a Magyarkanizsai Egészségház telefonközpontjából jelezték.

A Magyarkanizsai Egészségház igazgatónője, Gyólay Karolina elmondta, hogy Magyarkanizsán került sor a védőoltásokat koordináló csapat és az immunizáció helyszínének kialakítására.

Azok a polgárok, akik szeretnék felvenni bármely engedélyezett védőoltást a koronavírus ellen, az e-Közigazgatás (е-Управа) portálon keresztül jelentkezhetnek: https://euprava.gov.rs/imunizacija-covid-19. Ezt követően értesítést kapnak az oltás időpontjáról és a telefonközpontból egy hívással ellenőrzik, hogy megfelelő-e az időpont. A polgárok időpontjai 5 perces időszakokra szólnak és a tömeg elkerülése érdekében nem szükséges a megadott időpont előtt érkezni.

Az épületbe, ill. a vakcináció helyszínére történő belépés előtt megmérik a polgárok lázát és kitöltésre kerül egy adatlap, ezt követően pedig sor kerül a védőoltás beadására. Az oltást megkapó személyek egy külön váróteremben töltenek 15-30 percet, majd távozhatnak. Az intézmény telefonközpontjában dolgozók az oltás napján még egyszer telefonon hívják a védőoltást felvevő polgárokat, hogy állapotukról érdeklődjenek. Amennyiben komplikáció lép fel, a polgárok egyébként is kötelesek ezt az intézménynek jelezni. 

A védőoltásra jelentkezett, de mozgásukban korlátozott személyek, akik nem tudnak önállóan eljutni az egészségházba, kérhetik a beszállításukat.

Az elektronikus jelentkezési lap kitöltésében is kérhető segítség: a 062 789 948-as telefonszámon - minden hétköznap 11 órától 14 óráig.

A lakosság immunizációja a leghatékonyabb eszköz a világjárvány legyőzésében és az emberek egészségének védelmében. Ezzel összhangban felkérünk mindenkit, aki érdekelt a COVID-19 vírus elleni immunizáció kapcsán, hogy jelentkezzen a védőoltásra az e-Közigazgatás (е-Управа) portálon található adatlap kitöltésével https://euprava.gov.rs/.